Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK tiedottaa:Italialaiset opiskelijat tutustuvat keskisuomalaiseen ruokakulttuuriin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK tiedottaa:Italialaiset opiskelijat tutustuvat keskisuomalaiseen ruokakulttuuriin

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2012 klo 10:06
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Arvostettu italialainen gastronomisten tieteiden yliopisto tekee ensimmäistä kertaa opintomatkan Suomeen 9.-16.9. Runsaasti ohjelmaa Keski-Suomessa.

University of Gastronomic Sciences (UNISG) Italiasta tuo kansainvälisen maisteriohjelman opiskelijaryhmän Keski-Suomeen opintomatkalle. Alkusysäyksen matkaan antoi vuosi sitten solmittu yhteistyösopimus Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. JAMK on vastuussa matkan suunnittelusta ja koordinoinnista.

Vuoden aikana opintoihin sisältyy kuusi opintomatkaa, osa niistä on temaattisia ja osa alueellisia kuten tämä Suomen matka. UNISG:ssä opintomatka on keskeinen osa elämyksellistä oppimista.

– Viikossa opiskelijoille pyritään antamaan monipuolinen kuva Suomen ruokakulttuurista ja sen mauista, keskeisistä raaka-aineista, valmistustavoista ja ruokaan liittyvistä perinteistä. Opiskelijat osallistuvat ruuan valmistukseen ja haastattelevat ruuan parissa toimivia ihmisiä, matkaa organisoiva JAMKin Liiketoiminta ja palvelut -yksikön kansainvälisten asioiden koordinaattori Minna Junttila kertoo.

Ohjelmaan sisältyy paikallisia erikoisuuksia.

– Jopa mahdolliseksi kansainväliseksi vientituotteeksikin tituleerattu kouluruokailu on yksi tällainen, siihen tutustutaan pienellä Nyrölän koululla, Junttila jatkaa.

Keski-Suomessa opiskelijat kiertävät Petäjävesi-Multia-Keuruu-Jämsä alueella. He pääsevät tutustumaan kalan savustukseen ja loimutukseen sekä leipomaan ruisleipää Maa- ja kotitalousnaisten ruisleipätalkoissa. He nauttivat suomalaisen metsän antimia Petäjäveden Karhunahtaalla.

Tutustuminen tuottajiin ja tilavierailut ovat keskeisessä osassa. Ryhmä asuu Kumpusen luomuviljatilalla Petäjävedellä ja mm. Markkulan marjatilan tuotteet Multialla sekä Aholan tilan suomenkarja ovat ohjelmassa. Lisäksi ryhmä osallistuu Jyväskylässä 12.9. järjestettävän Maaseutu kaupungissa –tapahtumaan.

Lisätietoja ja tarkka ohjelma:

Minna Junttila, kansainvälisten asioiden koordinaattori, 040 588 6533, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Liiketoiminta- ja palvelut -yksikkö, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs