Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK tiedottaa:Ammattikorkeakoulun asema työelämän osaajana ja aluevaikuttajana vakiintunut

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK tiedottaa:Ammattikorkeakoulun asema työelämän osaajana ja aluevaikuttajana vakiintunut

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2012 klo 14:20
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 3.9.2012

Ammattikorkeakoulun asema työelämän osaajana ja aluevaikuttajana vakiintunut
JAMKin lukuvuosi avattiin

 

Jyväskylän ammattikorkeakoulun lukuvuosi 2012 – 2013 avattiin tänään Lutakon kampuksella.   

Ammattikorkeakoulu on toiminut Jyväskylässä jo 20 vuotta. Näiden vuosien aikana JAMKista on valmistunut yhteensä liki 15 000 eri ammattialojen osaajaa. 

”Ammattikorkeakoulut ovat kuluneiden vuosien aikana kehittyneet merkittäviksi työelämän uuden osaamisen vahvistajiksi ja alueen elinvoimaisuuden kehittäjiksi”, tilaisuuden avannut Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aila Paloniemi muistutti. ”Ammattikorkeakoulut kohtaavat ensi vuonna suurimman muutoksen koko historiansa aikana, kun ammattikorkeakoululaki, rahoitusmalli, toimiluvat ja koulutusrakenne uudistetaan vuoden 2014 alusta. ”

Rehtori Jussi Halttunen muistutti, että JAMK haluaa edelleen olla Suomen paras ja kehittyä samalla maailmanluokan toimijaksi. ”Koulutuksen korkeaksi koettu laatu lisää JAMKin vetovoimaisuutta ja hakijamääriä.  Kansainvälisyys merkitsee entistä monikulttuurisempia oppimisympäristöjä, ulkomaisia opettajia ja opiskelijoita, lisääntyviä englanninkielisiä opintojaksoja, kansainvälisiä hankkeita ja koulutusvientiä”, Halttunen kertoi. ”Myös entistä useamman opiskelijan toivotaan lähtevän ulkomaiseen vaihtoon ja heidän tilalle haluamme saada Jyväskylään ulkomaisia vaihto-opiskelijoita”, Halttunen jatkoi.

Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen painotti juhlapuheessaan, että ammattikorkeakoulut ovat 20 vuoden aikana vakiinnuttaneet asemansa työelämän osaajina ja aluevaikuttajina.  Korkeakouluosaamista tulee jatkossakin tehokkaasti tarjota alueen yritysten käyttöön.

Opiskelijoita edustavan JAMKO:n puheenjohtaja Aleksi Kurvi nosti esiin aloittavien opiskelijoiden haasteet, joita uusi kotikaupunki, koulu ja elämän rytmi tuovat mukanaan. JAMKO tukee opiskelijoita kotiutumisessa monin tavoin. Tässä auttaa muun muassa aktiivinen tutor-toiminta.

JAMKissa aloittaa tänä syksynä noin 2000 uutta opiskelijaa.  Yhteensä kampuksilla opiskelee 8600 nuorta ja aikuista,  joista ulkomaalaisia opiskelijoita on 600 yli kahdeksastakymmenestä maasta.

Avajaisten juhlapuheet löytyvät klo 15 jälkeen osoitteesta www.jamk.fi/tapahtumat/avajaiset/juhlapuheet

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori, 0400 644 913, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs