Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK sai kansainvälisen laatuleiman

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK sai kansainvälisen laatuleiman

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 09:13
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on läpäissyt ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman kansainvälisen auditoinnin toisella auditointikierroksella. JAMKin laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnalle asetetut kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia korkeakoulujen laadunhallinnan periaatteita ja suosituksia.

Laatuleima on tunnustus JAMKin pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta työstä laadun kehittämisessä ja samalla osoitus JAMKin edellytyksistä toimia osana eurooppalaista korkeakoulutusaluetta. JAMK sai auditoinnin tuloksena kansainvälisen laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta.  

Arvioinnissa olivat mukana AMK-tutkintoon johtava liiketalouden koulutusohjelma, ylempään AMK-tutkintoon johtava yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma sekä englanninkielinen logistiikan koulutusohjelma. Kaikki Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutukset on vuoden sisällä arvioitu ja ne ovat täyttäneet kansainväliset laatukriteerit.  Viime keväänä englanninkielinen International Business-koulutusohjelma sai kansainvälisen EPAS-akkreditoinnin.

KKA toteaa tiedotteessaan, että JAMKin laatujärjestelmän vahvuksia ovat muun muassa vahva strategiayhteys, johdon ja henkilöstön vahva sitoutuminen sekä systemaattinen ja jäsennelty strateginen suunnittelu. KKA esitti kehittämiskohteina, että JAMKin tulisi sisällyttää toimintaansa muun muassa kansainväliset benchmarkingit ja vertaisarvioinnit sekä seurantatiedon kehittyneemmät analysointimenetelmät.

Auditointien tarkoituksena on tukea korkeakoulujen laatutyötä ja osoittaa suomalaisten korkeakoulujen laadunhallinnan taso. Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut korkeakoulujen auditointeja vuodesta 2005 lähtien. Vuonna 2012 käynnistyi toinen auditointikierros. JAMK on toistaiseksi ainut suomalainen korkeakoulu, joka on tilannut auditoinnin toteuttajaksi kansainvälisen ryhmän. JAMKin auditointiryhmässä oli jäseniä neljästä Euroopan maasta: Irlannista, Norjasta, Itävallasta ja Suomesta.

Auditointiraportti on saatavilla korkeakoulujen arviointineuvoston verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori, 0400 644 913, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Heikki Malinen, vararehtori, 040 772 3376, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs