Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK isännöi valtakunnallista Konenäköpäivää 11.10.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK isännöi valtakunnallista Konenäköpäivää 11.10.

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2012 klo 14:28
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Konenäköjärjestelmien soveltaminen teollisuudessa kovassa kasvussa

Konenäön asiantuntijat eri puolilta maata kokoontuvat Jyväskylä Paviljonkiin torstaina 11. lokakuuta, kun Tekniikka 2012 -messujen yhteydessä järjestetään valtakunnallinen Konenäköpäivä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Vision Club of Finland:in järjestämään tilaisuuteen saapuu kuusikymmentä alan asiantuntijaa eri puolilta maata. Konenäköpäivän yhteydessä on myös konenäön uutuuslaitteiden esittely torstaina 11.10. Paviljongin toisen kerroksen ylätasanteella, jossa on esillä 11 alan yrityksen tuotteita.

Automaatiotekniikan yliopettaja Seppo Rantapuska Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksiköstä sanoo, että Konenäköpäivä ja Tekniikka 2012 -messut sopivat hyvin yhteen.

Molemmat hyötyvät yhteistyöstä. Me saamme uusia potentiaalisia osallistujia ja messut taas saavat kävijöikseen ison joukon tämän alan huippuasiantuntijoita ja soveltajia. Aloite Konenäköpäivän järjestämisestä tuli Suomen Automaatioseuran konenäköjaoksesta, Rantapuska toteaa.

Konenäköjärjestelmien soveltaminen teollisuuden tuotantolinjoilla on voimakkaassa kasvussa ja potentiaalisia sovelluskohteita on paljon.

Konenäköpäivä koostuu asiantuntijaesityksistä, joissa esitellään konenäkösovelluksia eri teollisuudenaloilta. Seminaarissa esitetään uusinta tekniikkaa mm. 3D-konenäöstä, suurnopeuskameratekniikasta ja valonlähteistä. Luvassa on konenäköratkaisuja muun muassa metalli- ja sahateollisuudesta sekä kappaletavaratuotannon konenäkösovelluksista. Valtakunnallisen opinnäytetöiden Vision Prize palkinnon saanut Panu Toukola esittelee opinnäytetyössä kehitettyä sahateollisuuden konenäköjärjestelmää, jota on tuotteistettu.

Lisätietoja Konenäköpäivästä:
Seppo Rantapuska, automaatiotekniikan yliopettaja, 040 567 5902, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö, http://www.jamk.fi/konenakopaiva

Lisätietoja Tekniikka 2012 -messuista:
Ilari Tervakangas, myyntijohtaja, 050 596 6710, etuni.sukunimi@jklmessut.fi, Jyväskylän Messut Oy, http://www.jklpaviljonki.fi/tekniikka2012/ 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs