Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jäätyvätkö puhujat vai lämpenevätkö sijoittajat - kaksi HAMKin opiskelijaa mukana avantopitchauksessa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Jäätyvätkö puhujat vai lämpenevätkö sijoittajat - kaksi HAMKin opiskelijaa mukana avantopitchauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 15:50
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kaksi HAMKin opiskelijoiden yritysideaa on valittu mukaan perjantaina 7.2.2014 Oulussa järjestettävään Polar Bear Pitching -tapahtumaan.

Polar Bear Pitching on startup-tapahtuma, jossa rahoitusta hakevat yritykset tai yritysideat pitävät ns. hissipuheensa eli pitchaavat avannosta. Pitchaukselle ei ole asetettu aikarajaa: puhua saa niin kauan kuin avannosta pystyy. Tapahtuma videoidaan, ja siitä voi seurata suoraa livestreamia osoitteessa: http://www.pitchfestoulu.com/polarbear/.

Potentiaalisia sijoittajia on mukana yhdeksästä eri organisaatiosta ja yleisöä on paikan päälle tulossa runsaasti. Mukaan kilpailuun on valittu 25 eri vaiheessa olevaa startup-yritystä. Mukana pitchaamassa on myös kaksi HAMKin opiskelijoiden ideoimaa startupia hakemassa rahoitusta idealleen.

Yhteisöllinen applikaatio liikkeelle omasta tarpeesta

HAMKin Riihimäen yksikössä kone- ja tuotantotekniikkaa opiskeleva Juha-Matti Torkkel hyppää avantoon Gamers United -nimisen ideansa kanssa. Gamers United on sosiaalinen applikaatio lauta-, miniatyyri- ja korttipelaajille. Applikaatio kokoaa yhteen pelaajat ja ryhmät sekä mahdollistaa helpon peliseuran ja tapahtumien etsimisen. Ajatus yritysideasta on Torkkelilla lähtenyt liikkeelle oman harrastuneisuuden kautta, jossa hän on itse törmännyt usein samaan ongelmaan sopivan kanavan puuttumattomuuden takia.

-  Lähden Ouluun hakemaan rahoittajia applikaation toteuttamiseen ja markkinointiin. Olisihan rahoituksen hakuun ollut varmasti muitakin keinoja, mutta tämä tilaisuus oli ajankohdaltaan paras. Halusin sitoutua hommaan tosissani ja tämä avantoprojekti vaati sen. Yritysidean nimi kun oli osallistujalistassa, niin sitten perua ei enää voinut, toteaa Torkkel.

Kylmän suihkun kautta pois mukavuusalueelta

Toinen hamkilaisista osallistujista on Hämeenlinnassa liiketaloutta toista vuotta opiskeleva Mika Matilainen. Hän innostui Polar Bear Pitching -tapahtumasta mainoksen nähtyään. Tässä vaiheessa hänellä ei ollut vielä yritysideaakaan vireillä, vaan idean kehittely lähti liikkeelle vasta kiinnostavan tapahtuman huomaamisen jälkeen.

- Yritysideanani on motivaatioapplikaatio mobiililaitteille. Sen tarkoituksena on kannustaa ja motivoida ihmisiä omavalintaisissa aiheissa, kuten työssä tai opiskelussa. Idea on vielä kuin muovailuvahaa, se hakee vielä lopullista muotoaan. Motivaatio ja motivoiminen ovat kuitenkin lähellä sydäntäni, ja uskon applikaatiolle olevan kysyntää.

Matilainen lähti mukaan tapahtumaan erityisesti oman itsensä haastamisen vuoksi ja halusta päästä pois omalta mukavuusalueelta. Suurimpina kannustajina hän näkeekin juuri oman motivaationsa, kokemuksen sekä verkostojen luomisen.

- Avannossa pitchaaminen tai ajan viettäminen muutenkaan ei ollut minulle entuudestaan tuttua. Oulun tapahtumaa varten olen harjoitellut kylmyyden sietämistä pyörimällä lumessa, kylmillä suihkuilla sekä kylmässä vedessä käymisellä.  Hissipuheen pituudeksi muodostunee reilu puoli minuuttia, mikäli kylmyys ei kangista ennen sitä.

 

Lisätietoja

Vesa Tuomela, yrittäjyyden lehtori, (03) 646 2676, vesa.tuomela@hamk.fi

Juha-Matti Torkkel, opiskelija, juha-matti.torkkel@student.hamk.fi

Mika Matilainen, opiskelija, mika.matilainen@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs