Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Insinöörikone toimii kuin vaalikone

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Insinöörikone toimii kuin vaalikone

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2012 klo 11:27
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku on alkamassa. Koulutustarjontaa on todella paljon, ja monet miettivät, mistä voisi saada apua uravalintaan.

Suomen insinöörikoulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut ovat kehittäneet avuksi Insinööriksi.fi-sivuston. Sivustolla on sekä tietoa jakavia että viihdyttäviä osia. Sivuston rakenne on selkeä ja helppokäyttöinen. Insinööriksi.fi-sivusto sopii sekä nuoren itse käytettäväksi että opintoneuvonnan tueksi.

Esimerkiksi tekniikan eri koulutusohjelmien eroja ja sopivuutta itselle voi testata Insinöörikoneen avulla. Se etsii vaalikoneen tavoin kiinnostuneelle hänen profiiliaan parhaiten vastaavat opiskelupaikat. Ohjelman antama ehdotus perustuu ammattikorkeakoulujen edustajien tekemiin taustavastauksiin koulutusohjelmien eroista. Listan pohjalta käyttäjä voi alkaa perehtyä tarkemmin koulutusvaihtoehtoihin, ja kysymysten pohjalta hän voi jäsentää itselleen, mikä kiinnostaa.

Insinööriksi.fi-sivustolla on runsaasti opiskelijoiden ja nuorten insinöörien kertomuksia siitä, mitä tekniikka, opiskelu ja insinöörin työ on. Sivuston kautta voi katsoa videoita tekniikan opiskelusta. Videoiden avulla karistetaan ennakkoluuloja: tekniikka ei olekaan vain miehille, jotka puurtavat likaisissa tehtaissa, vaan tekniikka sopii myös naisille ja insinöörillä on suuri merkitys esimerkiksi kestävän kehityksen edistämisessä.

Insinööriksi.fi-sivusto on hyödyllinen työkalu opoille sekä korkeakouluopintoja suunnitteleville. Sivusto edustaa kaikkia manner-Suomen ammattikorkeakouluja ja esittelee kaikki suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset insinöörikoulutusohjelmat.

Sivusto on osa Suomen insinöörikoulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen valtakunnallista INSSI-hanketta, jonka tavoite on insinöörikoulutuksen vetovoiman parantaminen, keskeyttämisten vähentäminen ja valmistumisaikojen nopeuttaminen. Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa insinöörikoulutuksen vetovoimaluku (ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin) on ollut parina viime vuonna noin 2,2.

Tämän kevään ammattikorkeakoulujen yhteishaku alkaa maanantaina 5.3.2012.

http://www.insinooriksi.fi
http://www.ingenjor.fi

Lisätiedot
INSSI-hankkeen projektipäällikkö Juhani Keskitalo, p. 03 646 4320 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs