Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Innovatiivista osaamista työelämän tarpeisiin ylemmistä ammattikorkeakouluopinnoista

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Innovatiivista osaamista työelämän tarpeisiin ylemmistä ammattikorkeakouluopinnoista

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2012 klo 13:06
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta on tullut kymmenessä vuodessa työelämän arvostama, laadukas koulutusväylä. Hämeen ammattikorkeakoulussa ylempien ammattikorkeakouluopintojen lukuvuosi käynnistyy kuluvalla viikolla. Työelämän toivomusten perusteella tänä syksynä on tarjolla myös täydennyskoulutusta ylempien ammattikorkeakouluopintojen suosituimmista teemoista.

Hämeen ammattikorkeakoulussa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät opinnot aloittaa kuluvalla viikolla noin 150 uutta, motivoitunutta opiskelijaa. Heidän tavoitteenaan on ylempi korkeakoulututkinto, joka mahdollistaa hakeutumisen entistä haasteellisimpiin tehtäviin.  Kaiken kaikkiaan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtääviä opiskelijoita HAMKissa on tällä hetkellä noin 500.

Tänä syksynä YAMK-tasoista opetusta on ensi kertaa tarjolla myös täydennyskoulutuksena Uudistuva työelämä – kehittyvät organisaatiot -seminaarisarjana. Sarja toteutetaan työorganisaatioiden toivomuksesta. Sarjassa keskitytään työelämän uudistumisesta ja toimintakulttuurin muutoksista aiheutuviin haasteisiin ja annetaan välineitä työyhteisöjen kehittämiseen ja esimiestyöhön. Ilmoittautuminen seminaarisarjaan on parhaillaan käynnissä. Pohjakoulutusvaatimuksia ei ole.

Selvitysten mukaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet ovat kokeneet tiedollisen ja taidollisen osaamisensa kehittyneen, samoin kuin johtamiseen sekä työn suunnitteluun ja kehittämiseen liittyvien valmiuksiensa. Tutkinnon suorittaneet ovat olleet keskimäärin 40-vuotiaita alansa asiantuntijoita, joilla on pitkä työkokemus ja AMK-tutkinto pohjana. Valmistuneet ovat arvioineet myös, että tutkimuksellinen työote ja projektinhallintataidot kehittyivät opintojen myötä. Lisäksi valmistuneiden kokonaisnäkemys työstä laajentui ja itseluottamus lisääntyi.

HAMKissa on kymmenen vuoden aikana suorittanut noin 400 opiskelijaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, jonka laajuus on 60–90 opintopistettä ohjelmasta riippuen. Opiskelu tapahtuu monialaisissa tiimeissä, ja opetus suunnitellaan yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Opiskelijat ovat arvioineet opetuksen erittäin laadukkaaksi.

Uudistuva työelämä – kehittyvät organisaatiot -seminaarisarjan ensimmäinen jakso Työelämän uudistaminen ja toimintakulttuurin muutos toteutetaan Hämeenlinnassa 2.10. ja 16.10. Seuraava teema Työnohjaus työyhteisöjen kehittämisessä toteutetaan 20.11. ja 27.11. Viimeinen jakso 24.–25.1.2013 käsittelee organisaatioiden strategista johtamista. Lue lisää www.hamk.fi/taydennyskoulutus.

Lisätietoja
seminaarisarja: Minna Palos, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 646 4252
ylemmät ammattikorkeakouluopinnot: Birgitta Varjonen, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 6464754

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs