Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Innovatiivinen osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen toi Omnialle voiton Digital Media and Learning -kilpailussa

Omnia

Innovatiivinen osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen toi Omnialle voiton Digital Media and Learning -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 11:25
Julkaisija: Omnia

Omnia kehitti yhdessä oululaisen Discendumin ja pariisilaisen Apdiosin kanssa Open Badges -osaamismerkkijärjestelmää osaamisen tunnistamiseen. Idea toi Omnialle voiton yhdessä kahdentoista muun kärkihankkeen kanssa kansainvälisessä Digital Media and Learning -kilpailussa. Palkintosumma on 142 000 dollaria, joka käytetään idean ja siihen liittyvän osaamispassi Open Badge Passportin jatkojalostukseen.

Open Badges ja Open Badge Passport ovat osa kokonaisuutta, jonka kautta kuka tahansa voi hakea tunnistamista ja tunnustamista omalle osaamiselleen. Badget ovat osaamismerkkejä, joille on määritelty osaamisen kriteerit ja Badgen paikka osaamismerkkien kokonaisuudessa. Hyväksyttyjä Badgeja voi julkaista yksittäin tai teemakokonaisuuksina esimerkiksi omassa CV:ssä, sosiaalisessa mediassa tai vaikkapa organisaation HR-järjestelmässä.

Uudet järjestelmät voivat toimia elinikäisen oppimisen portfoliona Suomessa, mutta myös arkielämän kautta kertyneen kokemuksen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi ympäri maapalloa. Esimerkiksi monissa kehitysmaissa merkittävä osa oppimisesta tapahtuu tutkintojärjestelmien ulkopuolella. Omnia on jo hankkinut käytännön kokemusta osaamismerkkien hyödyllisyydestä oppiminenonline.com-palvelussa. Tässä Omnian, Oulun ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa ammatilliset opettajat ja kouluttajat kartuttavat tieto- ja viestintätekniikan taitoja, ja tekevät näkymättömän osaamisensa näkyväksi hakemalla digitaalisia osaamismerkkejä. Toimintamalliin liitetyt pelilliset ominaisuudet tekevät siitä erityisen koukuttavan.

Omniassa hanketta vievät eteenpäin oppimisratkaisujen päällikkö Leena Vainio, palkitun suunnitelman keskeinen arkkitehti Satu Järvinen, tekninen asiantuntija Pete Stockley ja digioppimisen asiantuntija Esko Lius. Omnian rooli palvelun kehityksessä on ideointi, testaus ja pilotointi. Omnian henkilöstölle on suunnitteilla kehittää osaamismerkkejä, jotka liitetään näkyväksi osaamiseksi henkilöstöjärjestelmään. Jatkossa voidaan kenties myös Espoon työväenopiston kursseilla hankittu osaaminen liittää digitaaliseen osaamisprofiiliin osaamismerkeillä.

Lisätietoa:

-oppimisratkaisujen päällikkö Leena Vainio, p. 040 126 7277, leena.vainio@omnia.fi
-oppimiskumppanuuksien asiantuntija Satu Järvinen, p. 040 126 4936, satu.jarvinen@omnia.fi
-kuva: Satu Järvinen, Leena Vainio, Pete Stockley ja Esko Lius

Omnia on monialainen ja suuri ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Vuosittain Omniassa osallistuu ammatilliseen koulutukseen yli 10 000 oppijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5000. Vapaan sivistystyön kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Aikuislukiossa oppijoita on reilu 2000.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian jäsenkunnat ovat Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Omnialla on merkittävä rooli ammatillisen koulutuksen alueellisessa ja valtakunnallisessa kehittämisessä. Kansalliset ja kansainväliset yhteistyö- ja sidosryhmäverkostot ovat laajat.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs