Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Innovaatio-osaamisen arviointia kehitetään laajassa EU-hankkeessa (FINCODA)

Turun ammattikorkeakoulu

Innovaatio-osaamisen arviointia kehitetään laajassa EU-hankkeessa (FINCODA)

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 14:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu koordinoi EU-hanketta, jossa kehitetään menetelmiä opiskelijoiden innovaatio-osaamisen arviointiin. Yritykset ja työelämä tarvitsevat innovaatio-osaajia tuottamaan lisäarvoa muuttuvassa maailmassa. Erasmus+ -ohjelmasta on saatu miljoonan euron rahoitus FINCODA-hankkeeseen, jossa on mukana sekä korkeakouluja että yrityksiä 5 maasta. Turun AMK menestyi tiukassa kilpailussa hyvin, sillä vain vajaa 4 prosenttia hakijoista sai rahoituksen.

FINCODA (Framework for Innovation Competencies Development and Assessment) kehittää työkaluja korkeakouluopiskelijoiden innovaatiovalmiuksien arviointiin. Myös yritykset tarvitsevat keinoja arvioida työnhakijoiden ja työntekijöiden edellytyksiä toimia innovaatioympäristössä. Käytännössä hankkeessa tuotetaan tietokonesovellus innovaatio-osaamisen arviointiin.

Globaalissa, ripeästi muuttuvassa ja uusien teknologioiden ja ympäristöhaasteiden maailmassa lisäarvon tuottaminen edellyttää uutta osaamista ja innovaatioita. Tämä edellyttää myös ammatilliselta korkeakoulutukselta oppimismenetelmiä, jotka edistävät innovaatiovalmiuksia sekä keinoja mitata innovaatiovalmiuksien kehittymistä.

Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka tunnustelee ajan muutospaineita ja kehittää opetusotetta niitä vastaamaan. Se perustuu kokeilulle, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle.

Innovaatiopedagogiikka tähtää opiskelijoiden innovaatiovalmiuksien luomiseen yhdistämällä opetusta, tutkimus- ja kehitystyötä sekä yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa.

 

Lisätiedot:

Koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen, puh. 050 3854118

liisa.kairisto-mertanen@turkuamk.fi

 

Projektipäällikkö Sami Lyytinen

puh. 044 9072063

sami.lyytinen@turkuamk.fi

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs