Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » InnoOmnian esimerkillinen oppimisympäristö huomioitu kansainvälisesti

Omnia

InnoOmnian esimerkillinen oppimisympäristö huomioitu kansainvälisesti

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2015 klo 13:59
Julkaisija: Omnia

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian viestintä- ja kehittämispalvelut InnoOmnia on valittu InnoveEduun esimerkillisenä yhteisöllisenä oppimisympäristönä.

InnoOmnian opetusstrategiat tähtäävät opiskelijoiden kehityksen ymmärtämiseen ja kannustamiseen yksilölähtöisesti. Oppimisella on vahva yhteys käytäntöön, joka tapahtuu aitojen tuotteiden tai projektien kautta. Toimintamallit vievät oppimisen myös koulun ulkopuolelle kaupunkitiloihin.

InnoOmniassa opiskelijat, opettajat ja yrittäjät luovat yhteisön, jossa tuotetaan ja jaetaan tietoa yhdessä. Yhdistämällä opiskelijat ja yrittäjät koulu on ottanut uuden lähestymistavan ammatillisen koulutuksen kehittämiseen.

InnoveEdussa on mukana 96 innovatiivista koulutusratkaisua ympäri maailmaa. Mukaan on valittu erilaisia toteutuksia päivittäisistä luokkahuonekokemuksista julkisten koulutusjärjestelmien muutoksiin. Listaukseen valitut koulutusinnovaatiot luokitellaan viiteen eri kategoriaan: 2000-luvun taidot, yksilölliset oppimispolut, käytännön oppiminen, yhteisöpohjainen oppiminen ja uudet osaamisen tunnustustavat. Luokittelu kertoo listattujen innovaatioiden kyvystä tehdä oppimisesta merkityksellistä ja vastata 2000-luvun osaamisvaatimuksiin.

InnoveEdun takana on portugalilainen Porvir yhteistyössä Edsurgen (USA), Innovation Unitin (Iso-Britannia) ja WISEn kanssa. Toimijoilla on kokemusta koulutusinnovaatioiden tutkimuksesta ja levityksestä monista maista. Listan tavoitteena on toimia tiedonlähteenä koulutusalan toimijoille, julkishallinnon päättäjille ja yrittäjille luovien toimintatapojen toteuttamiseksi omissa koulutusympäristöissään.

Lisätietoja:

 

Omnian viestintä- ja kehittämispalvelut InnoOmnia on yrittäjien, opiskelijoiden ja valmentajien innovatiivinen osaamiskeskus. InnoOmnia toimii Espoon keskuksen kampuksella, kansainvälisissä verkostoissa ja virtuaalisissa ympäristöissä.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs