Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » InnoOmnialle kunniamaininta Laatukeskuksen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailussa

Omnia

InnoOmnialle kunniamaininta Laatukeskuksen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 17:15
Julkaisija: Omnia

Espoolainen koulutusinnovaatio InnoOmnia palkittiin kunniamaininnalla Laatukeskuksen Vuoden laatuinnovaatio 2015 -kilpailussa. Kilpailun tavoitteena on lisätä suomalaisten innovaatioiden tunnettuutta ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön innovaatiotoiminnassa. Kunniamaininnan perusteluissa todetaan, että InnoOmnia on laajasti eri sidosryhmiä osallistava osaamis- ja innovaatiokeskus, joka on tulos pitkäjänteisestä kehittämistyöstä ja uran uurtamisesta ammatillisessa koulutuksessa.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kehittämisyksikkö InnoOmniasta on kuuden toimintavuotensa aikana tullut vetovoimainen ja palkittu innovatiivisten oppimisratkaisujen ja yrityspalvelujen kehittäjä. Yhteisö toimii Espoon keskuksen kampuksella, jossa opiskelijat, yrittäjät ja henkilöstö jakavat yhteisiä tiloja. Oppimista, keksintöjen syntymistä ja yrittäjyyttä edistetään yli kouluasteiden ja organisaatiorajojen. Opiskelijoilla ja yrittäjillä on käytössään nykyaikaiset työtilat, tukipalveluja ja yhteisöllistä sparrausta. Yrittäjien osaamisen kehittymistä ja liiketoiminnan kasvua tuetaan erilaisilla valmennuksilla, koulutuksilla, arjen tuella ja oppilaitosyhteistyöllä.

Sadat ammatilliset opiskelijat valmentautuvat InnoOmniassa vuosittain työelämään ja yrittäjyyteen projekteissa yrittäjien ja työnantajien kanssa. Myös opettajia tuetaan ja koulutetaan kokeilemaan ja kehittämään uusia oppimisratkaisuja eri aloille. Osaajayhteisön keskeisiä arvoja ovat luovuus, vastuullisuus ja innovatiivisuus. Työn ja opiskelun ilo välittyy tilaratkaisuista arkipäivän toimintoihin. Uusia ideoita, tuotteita ja palveluja syntyy mm. kestävän kehityksen myymälä OmniaShopissa, kauneuskeskus Oppivissa Käsissä ja kahvio Kookoskuppilassa.

Omnian viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski vastaanotti kunniamaininnan Finlandia-talolla yhdessä ensi keväänä yo-merkonomiksi valmistuvan Niilo Koskisen kanssa. Koskinen on kokeillut yrittäjyyttä ystäviensä kanssa erilaisilla liikeideoilla opintojensa aikana ja näkee yrittäjyyden varteenotettavana vaihtoehtona myös tulevaisuudessa.

”Yrittäjyysopetus Omniassa on tosi hyvää. Tärkein itse oppimani asia on se, että yrittäjän pitää olla rohkea, myydä kuin kone ja tehdä töitä hyvällä asenteella”, kertoo yrittäjyysstipendilläkin palkittu Koskinen.

”Omnian opiskelijoiden ja kampuksella toimivien yrittäjien luovuus ja rohkeus ovat InnoOmnian kantava voima”, toteaa Oksanen-Ylikoski. ”Laatukeskuksen myöntämä kunniamaininta tuo näkyväksi sen valtavan potentiaalin, joka ammatillisella koulutuksella on Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin edistämisessä. InnoOmnian kaltaiset rajoja rikkovat toimintamallit tehostavat ja uudistavat suomalaista koulutusjärjestelmää Toisin nähden, toisin tehden ja toisin sanoen, Oksanen-Ylikoski jatkaa yhteisön slogania lainaten.

Laatukeskuksen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu on kansainvälisesti arvostettu kilpailu, jonka tavoitteena on lisätä innovaatioiden tunnettuutta ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön innovaatiotoiminnassa. Sadat erikokoiset organisaatiot eri toimialoilta ympäri Suomea hakivat tänäkin vuonna kilpailulta ulkopuolista riippumatonta arviointia ja tunnustusta. Kilpailun kansalliset ja kansainväliset voittajat saavat näkyvyyttä ja tunnustusta palkituille innovaatioille eri sarjoissa.

Lisätietoja:

  • viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski, Omnia, 040 550 9393, elina.oksanen-ylikoski@omnia.fi
  • #innoomnia #tulevaisuustyonalla #omnia2016 #omniaig

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs