Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Imagotutkimus: TAMKin valtteja hyvä maine opiskelupaikkana ja houkutteleva sijainti

Tampereen ammattikorkeakoulu

Imagotutkimus: TAMKin valtteja hyvä maine opiskelupaikkana ja houkutteleva sijainti

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2014 klo 10:06
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu kuuluu Suomen arvostetuimpien ammattikorkeakoulun kärkiryhmään. Taloustutkimuksen tekemä imagotutkimus kartoitti jo kahdennentoista kerran nuorten alle 30-vuotiaiden mielikuvia Suomen ammattikorkeakouluista.

TAMK sijoittui kolmen kärkeen kymmenen imagoväittämän perusteella. TAMKin imagon vahvuuksia ovat hyvä maine opiskelupaikkana ja houkutteleva sijainti.  Lisäksi TAMKiin toiseksi ja kolmanneksi useimmiten liitettyjä ominaisuuksia ovat tutkinnon arvostus työmarkkinoilla ja koulutusalojen kiinnostavuus. 

Molemmat tamperelaiset ammattikorkeakoulut ylsivät yleisarvosanan perusteella kärkiviisikkoon. Ykkösenä oli Poliisiammattikorkeakoulu.  Lähelle sitä ylsivät Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu (arvosana 7,8, asteikolla 4–10) sekä Oulun ammattikorkeakoulu.

Imagoväittämien perusteella suurimpia menestyjiä olivat OAMK, Polamk ja TAMK, jotka kukin saivat kymmenessä väittämässä useita sijoittumisia kolmen kärkiammattikorkeakoulun joukkoon. Kun nuorilta tiedusteltiin mihin ammattikorkeakouluun hakisi, jos olisi aloittamassa opiskelua, vastaajat mainitsivat useimmiten Metropolian, TAMKin ja Haaga-Helian.  Kriittisimmät arviot ammattikorkeakoulut saivat esillä olosta sosiaalisessa mediassa, edelläkävijyydestä sekä muista erottumisesta.

Taloustutkimus Oy on toteuttanut ammattikorkeakoulujen imagotutkimuksen vuosina 2002–2014. Mielipiteet kerättiin sähköisellä nettikyselyllä helmi-maaliskuussa. Tänä keväänä kyselyyn vastaajia oli kaikkiaan noin 1700.

 

Lähde: Taloustutkimus Oy, Korkeakoulujen imagotutkimus 2014

Lisätietoja:

Tampereen ammattikorkeakoulu, viestintäpäällikkö Leena Stenman, p. 050 384 4900, leena.stenman@tamk.fi

Taloustutkimus, tutkimuspäällikkö Timo Myllymäki, p. 040 7641 685, timo.myllymaki@taloustutkimus.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs