Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Imagotutkimus: TAMK on nuorten mielestä ammattikorkeakoulujen ykkönen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Imagotutkimus: TAMK on nuorten mielestä ammattikorkeakoulujen ykkönen

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2013 klo 10:13
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Kun suomalaisnuorilta tiedustellaan kiinnostavinta ammattikorkeakoulua, ykkösnimi on Tampereen ammattikorkeakoulu. Viime vuonna kärkisijan TAMKin kanssa jakanut Metropolia on nyt kakkosena. Taloustutkimuksen tekemä imagotutkimus kartoitti jo yhdettätoista kertaa nuorten mielikuvia Suomen ammattikorkeakouluista.

Tamperelaiset ammattikorkeakoulut saivat imagotutkimuksessa Suomen parhaimmat yleisarvosanat, ykkösenä Tampereen ammattikorkeakoulu (arvosana 7,9 asteikolla 4–10) ja kakkosena Poliisiammattikorkeakoulu. Tamperelaiset olivat imagokärjessä myös viime vuonna.

Tarkemmin ominaisuuksia vertailtaessa TAMK sijoittui useimmin kärkikaksikkoon kymmenen imagoväittämän perusteella. TAMKin imagon kärkiä ovat hyvä maine opiskelupaikkana, edelläkävijyys ja sijaintipaikkakunnan houkuttelevuus. Lisäksi TAMKiin toiseksi useimmin liitettyjä ominaisuuksia ovat tutkinnon arvostus työmarkkinoilla, tasokas opetus, kiinnostavat koulutusalat, kansainväliset mahdollisuudet ja erottuminen edukseen muista korkeakouluista. Sen sijaan näkyvyys mediassa ja sosiaalisessa mediassa eivät anna TAMKille imagoetua.

Tampereen ammattikorkeakoulu sai parhaimman arvion myös, kun nuorilta tiedusteltiin, kuinka halukkaita he olisivat suosittelemaan korkeakoulua opiskelupaikkana kaverilleen. Yleisesti korkeakouluun hakemisen kolme tärkeintä vaikutinta ovat kiinnostava koulutusala, mahdollisuus mielenkiintoiseen työhön sekä korkeakoulun sijaintipaikkakunta.

Tampereen ammattikorkeakoulun tulokset ovat olleet samansuuntaisia koko nyky-TAMKin olemassaolon ajan. Taloustutkimus Oy on toteuttanut ammattikorkeakoulujen imagotutkimuksen vuosina 2002–2013. Tutkimuksen kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat suomalaisnuoret. Tänä keväänä tutkimukseen osallistui noin 2000 vastaajaa.

 

Lähde: Taloustutkimus Oy, Ammattikorkeakoulujen imagotutkimus 2013

Lisätiedot:
Timo Myllymäki, Taloustutkimus Oy, p. 040 764 1685
Leena Stenman, Viestintäpalvelut, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 050 384 4900

 

Liitetiedostot


Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs