Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ikääntyvien aktiivisuutta edistetään kannustamalla heitä tietotekniikan käyttöön

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ikääntyvien aktiivisuutta edistetään kannustamalla heitä tietotekniikan käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2014 klo 09:04
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tänään aamulla kello seitsemän Seinäjoelta oli suora on-line yhteys Japaniin Tokioon. Siellä oli tuntia aikaisemmin, yhdeltä Japanin aikaa, alkanut seminaari, jossa käsiteltiin ikääntyvien aktivointia ja terveyden edistämistä kannustamalla heitä tieto- ja viestintätekniikan käyttöön.

Yhteys Seinäjoelta otettiin uudella Samsungin älypuhelimella, yhteistä keskustelutuokiota olivat seuraamassa Japanin päässä mm. Japanin hallituksen edustaja, Samsungin johtaja, Tokion yliopiston edustajat ja Sendain kaupungin sosiaali- ja terveysalan yhdistyksen edustajia. Neuvottelun ääni- ja kuvayhteys toimivat loistavasti. Käynnissä on älypuhelimen käyttökokeilu, jossa tarkoituksena on tukea ikääntyvien terveyttä ja aktiivisuutta mm. erilaisin älypuhelinsovelluksin. Tokyo Medical and Dental Universitystä niin ikään ikääntyviin liittyvän tutkimuksen merkeissä Seinäjoen ammattikorkeakoulussa vierailevat professorit Akiko Sasaki ja Shio Tsuda olivat teknisenä tukena neuvottelussa. 

Alueeltamme Japaniin lähti aamuisessa sessiossa terveisiä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, joka on mukana erilaisissa kansainvälisissä hankkeissa, joissa kehitetään terveydenhuollon sähköisiä sovelluksia ja palveluja sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palveluja. Etelä-Pohjanmaan Eläkeliiton edustaja Ulla Harju puolestaan esitteli oman yhdistyksensä toimenpiteitä, joilla tuetaan ikääntyvien aktiivisuutta ja kannustetaan heitä myös tietotekniikan käyttöön.

Prof. Akiko Sasakia ja Shio Tsudaa ja heidän opiskelijoitaan on mahdollista tavata Seinäjoella tämän viikon aikana.

Lisätietoja: Helli Kitinoja, kansainvälisten asiain päällikkö, SeAMK, puh. 040-830 4101

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs