Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ikääntyneiden ravitsemus tapetilla Hämeenlinnassa 26. - 28.8.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ikääntyneiden ravitsemus tapetilla Hämeenlinnassa 26. - 28.8.

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 08:34
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kansainvälisen kasviperäisiin tuotteisiin ja ikääntyneiden ravitsemukseen keskittyvän OPTIFEL-hankkeen ensimmäinen vuosikokous järjestetään Hämeenlinnassa 26. - 28.8.2014.

Optimised Food Products for Elderly Populations (OPTIFEL) -hankkeessa määritellään, ehdotetaan ja kehitetään hedelmä-, marja- ja vihannespohjaisia elintarviketuotteita. Hankkeen tuotekehitystyön lähtökohtana ovat tuotteet, joilla voidaan parantaa ikääntyneiden ravitsemuksellista tilaa ja jotka ominaisuuksiltaan ovat ikääntyneille miellyttäviä ja soveltuvia. Hanketta rahoitetaan EU:n tutkimuksen 7. puiteohjelmasta.

Paikalle ensimmäiseen OPTIFEL-vuosikokoukseen Korkeakoulukeskukseen Hämeenlinnan Visamäkeen on ilmoittautunut 48 projektitoimijaa. Hankkeeseen osallistuvia eurooppalaisia tutkimuslaitoksia, korkeakouluja ja yrityksiä on yhteensä 26.

Suomesta mukana olevat MTT (Suomen koordinaattori) ja HAMK ovat tähän mennessä mm. toteuttaneet yhdessä muiden partnereiden kanssa ikääntyneiden kuluttajatutkimuksen ja elintarvikepakkauksien käytettävyystutkimuksen sekä koonneet kirjallisuuskatsauksia ikääntyneiden ravitsemuksesta ja tuotteiden rakenteeseen, makuun ja mieltymyksiin liittyvistä aihepiireistä.

Varsinainen kokous järjestetään tiiviinä kahden päivän rupeamana 27. - 28.8. Edeltävänä päivänä 26.8. on pienempien ryhmien tapaamisia. Kokouksessa jaetaan tietoa jo päättyneistä tutkimusosioista ja ideoidaan sekä tehdään päätökset tulevista vaiheista.

OPTIFEL-hankkeen toiminta-ajatus on, että kehittämällä laadukkaita ja nykyistä monipuolisempia hedelmä-, marja- ja vihannestuotteita lisätään kasviperäisten raaka-aineisen osuutta ruokavaliossamme ja siten edistetään niin ikääntyneiden kuin muidenkin kuluttajaryhmien hyvinvointia.

Lisätiedot

Helena Kautola, p. 03 646 2351 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Raija Tahvonen, p. 029 531 7791 tai sp. etunimi.sukunimi@mtt.fi
www.optifel.eu

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs