Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ikääntyneet ja työelämä yksi Yllätetään yhteiskunta -ryhmän uusista haasteista

Yllätetään yhteiskunta

Ikääntyneet ja työelämä yksi Yllätetään yhteiskunta -ryhmän uusista haasteista

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2013 klo 06:54
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Ikääntyneet ja työelämä yksi Yllätetään yhteiskunta -ryhmän uusista haasteista

 

Yllätetään yhteiskunta kokoontui 16.4.2013 entistä laajemmalla kokoonpanolla työstämään uusia public-private-people -ideoita. Paikalla oli 40 osallistujaa. Tilaisuudessa kehitetyistä ideoista valittiin kolme pääteemaa eteenpäin vietäviksi – Ikääntyminen ja työelämä, nuorten ja lasten hyvinvointi sekä yrittäjyys. Teemojen edistämiseksi syntyi valtava määrä ennakkoluulottomia ja luovia ajatuksia, joita viedään eteenpäin pienryhmissä, koko Yllätetään yhteiskunta -ryhmän voimalla 4.9.2013 Fazerilla pidettävässä tapaamisessa. Suomi tarvitsee uusia avauksia, nyt niitä tulee.

 

Vain yksi kaupunki mukana

 

Tilaisuuteen oli kutsuttu myös Suomen 100 suurimman kaupungin ja kunnan edustajat. Mukana uusia ideoita synnyttämässä oli ainoastaan Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm. Näin Terhi LIndholm koki tapaamisen:

 

– Oli upeaa olla mukana ideoimassa yhteisiä asioita porukan kanssa, jossa oli edustajia niin yrityksistä kuin julkiselta ja kolmannelta sektorilta. Kuntasektorilla tarvitaan tällaista uudenlaista ja ennakkoluulotonta tapaa lähestyä asioita. Ideat lensivät ja etenivät jopa niin pitkälle, että suunnittelemme yrittäjyyden edistämiseen tähtäävän idean pilotointia Kotkassa.

 

Kaupunkien ja kuntien aktiivisuuden puute kummastuttaa Yllätetään yhteiskunta -perustajaa, Devoi Oy:n toimitusjohtaja Jari Raitasta:

 

– Olin todella yllättynyt, ettei tällainen kaupunkien ja kuntien ydinasioihin liittyvä ideointi ja uusien avauksien luominen kiinnostanut kuntia. Toivotaan, että kiinnostus herää, sillä kunnissa, jos missä, tarvitaan uusia avauksia.

 

Yllätetään yhteiskunta -ryhmä tunnetaan mm. työpaikan fiiliksen parantamiseen tähtäävästä Kulkuväline mielekkääseen päivään -kampanjasta. Sen teemat, niiden joukossa Kehu kaveria selän takana! ja Minä Olen hyvä!, ovat saaneet runsaasti julkisuutta ja erinomaisen vastaanoton työyhteisöissä. Nyt Kulkuväline -kampanja jää kesätauolle ja teemaviikot jatkuvat taas syyskuussa.

 

http://www.yllatetaanyhteiskunta.fi

 

 

facebook.com/YllatetaanYhteiskunta

twitter.com/yy_verkosto

mailto:info@devoi.fi

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs