Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ideoille omistajat Espoon Ideamonistamossa

Yllätetään yhteiskunta

Ideoille omistajat Espoon Ideamonistamossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 06:15
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Yllätetään yhteiskunta on synnyttänyt seitsemän vuoden aikana lukuisan määrän erilaisia yhteiskuntamme hyvinvointia lisääviä ideoita. Osa niistä on saanut siivet alleen ja tunnetaan koko maassa, muutama jopa kansainvälisestikin.

 

Tunnetuin Yllätetään yhteiskunta -ideoista on vuonna 2008 viidessä kunnassa startannut Kohti hiilineutraalia kuntaa eli Hinku-hanke. Sen synnyttivät yritysjohtajat, jotka olivat Yllätetään yhteiskunnan perustajajäseniä. Heidän panoksensa ja sitoutumisensa ansiosta idean eteenpäin viemisestä ja kehittämisestä otti vastuun Suomen Ympäristökeskus. Tärkeänä tekijänä Hinkun menestyksessä on ollut se, että kunnista on löytynyt aktiivisia monistajia, jotka ovat ottaneet idean paikallisen omistajuuden itselleen. Hinku-kuntia on Suomessa nyt jo 24.

 

Nyt Hinkun esimerkin ja muiden kokeiltujen ideoiden jälkeen onkin kirkastunut, että levitäkseen ja kehittyäkseen ideat tarvitsevat paikallisia omistajia, jotka ottavat ne omakseen ja lähtevät kehittämään niitä. Tällaisia omistajia ideoille haetaan Espoon Kulttuurikeskuksessa 4.6.2015 järjestettävässä Yllätetään yhteiskunta Grand JAM -ideamonistamossa. Muiden kuntien lisäksi paikalle odotetaan runsaasti myös Hinku-kuntien edustajia jakamaan omia kokemuksiaan ja hakemaan omistukseensa uusia ideoita.

 

Toinen loistava esimerkki Yllätetään yhteiskunta -idean onnistuneesti käynnistyneestä monistamisesta on Hyvevointia elämään -idea. Sen kehittämiseen ja kokeiluun on osallistunut kokeilualueella Helsingin Pakilassa jo lähes 700 lasta. Idean omistajana ja moottorina on ollut tunnettu eetikko Antti Kylliäinen, jonka mukaan idea on todella hyvässä vauhdissa:

 

– Kokeilu on otettu kokeilualueellamme Pakilassa todella hienosti vastaan. Nyt on aika saada tälle jo kokeillulle idealle uusia omistajia läpi Suomen ja se tapahtuu 4.6. Espoossa järjestettävässä Yllätetään yhteiskunta Grand JAM -ideamonistamossa.

 

 

Lisätietoja:

Jari Raitanen, 050 995 4440
jari.raitanen@devoi.fi

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs