Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » IDEAL PLM ja SeAMK ainutlaatuiseen yhteistyöhön

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

IDEAL PLM ja SeAMK ainutlaatuiseen yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2013 klo 08:15
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

IDEAL PLM ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikkö ovat solmineet yhteistyösopimuksen liittyen digitaalisen valmistuksen (Digital Manufacturing) opetukseen, soveltavaan tutkimustyöhön ja yrityspalveluun, joissa hyödynnetään Siemensin PLM-tuotteita IDEAL PLM:n toimittamana. Ensimmäistä kertaa Suomessa toteutettavassa yhteistyössä hyödynnetään Seinäjoen ammattikorkeakoulun vahvaa ja pitkää, yli 20 vuoden, osaamista alan teollisuussovelluksista ja opetuksesta yhdistettynä IDEAL PLM:n tarjoamaan viimeisimpään teknologiaan.

 

Digital Factory Seinäjoelle

- Nyt perustettu uusi sovelluskeskus, SeAMK Digital Factory, tuo uudenlaisen tavan yhdistää automaatiotekniikan sekä kone- ja tuotantotekniikan insinöörikoulutuksen, soveltavan tutkimuksen ja yrityspalvelut teknologiateollisuuteen, sanoo Hannu Reinilä, Seinäjoen ammattikorkeakoulun automaatiotekniikan koulutusohjelmapäällikkö.

Tuotantoprosessin tehokkuus on valmistavassa teollisuudessa tärkeä kilpailutekijä ja tämän myötä tuotannon automatisoinnin tarve kasvaa entisestään. SeAMK Digital Factoryssä hyödynnetään opetus-, tutkimus- ja palvelutoiminnassa IDEAL PLM:n toimittamaa alan viimeisintä teknologiaa. Tällä teknologialla tuotannon simulaation ja rinnakkain tapahtuvan tuotemäärittelyn sekä tuotantoprosessin suunnittelun avulla taataan mahdollisimman tehokas siirtymä tuotesuunnittelun virtuaalisesta maailmasta konkreettiseen tuotantoon. SeAMK Digital Factory tuo erinomaisen ympäristön testata automaatiota, koska järjestelmillä ohjataan turvallisesti virtuaalisia koneita tai tuotantoprosesseja.

- IDEAL PLM:lle on tärkeää pysyä kehityksen aallon harjalla ja tämän yhteistyön kautta saamme viimeisimmän soveltavan tutkimustiedon käyttöömme ja samalla asiakkaidemme hyödyksi, sanoo Tapio Juurakko IDEAL PLM:n toimitusjohtaja.

Yhteistyössä hyödynnetään laajasti Siemens PLM:n tuotteita kuten esim. Solid Edge –suunnitteluohjelmistoa, NX CAM ja CAE –ohjelmistoja, koko tuotetiedon hallintaan soveltuvaa Teamcenteriä ja Tecnomatix-tuoteperheen tuotannon simulointi- ja analysointiratkaisuja.

- Yhdessä modernien laboratorioidemme ja osaavan henkilöstömme kanssa tämä yhteistyö tuo alan uusimmat työkalut niin opiskelijoidemme kuin yrityskumppaneidemmekin ulottuville, sanoo Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön johtaja Jorma Nevaranta.

 

Lisätietoja:

Tapio Juurakko, toimitusjohtaja, IDEAL PLM

Puh. 050 382 7944, sähköposti: tapio.juurakko@ideal.fi

 

Hannu Reinilä, koulutusohjelmapäällikkö, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, automaatiotekniikan koulutusohjelma

Puh. 040 830 4160, sähköposti: hannu.reinila@seamk.fi

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs