Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hyvinvointipelit tuovat iloa kehitysvammaisten kesään

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Hyvinvointipelit tuovat iloa kehitysvammaisten kesään

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2014 klo 14:49
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmä kehittää hyvinvointipelejä. Yksi yhteistyökumppaneista on yksityinen eurajokelainen kehitysvammaisten koti, Kaunummen Koti, jossa hoitotyötä tehdään sydämellä. Monipuolisen ja kuntouttavan hoitotyönsä ohessa Kaunummen Koti on ollut mukana useissa asukkaidensa hyvinvointia edistävässä projektissa.

Kaunummen Kodin kesäjuhlassa hyvinvointipelien kanssa päästään tositoimiin:

Kaunummen Kodin kesäjuhla 5.6.2014 klo 13-17, Kaunummentie 8, 27100 Eurajoki

SAMKin hyvinvointipelien valikoimassa on monenlaisia aivojumppaa ja liikuntaa sisältäviä mobiili- pelejä sekä kännykkä- ja tasapainolautamaalausta.  Lisäksi tutkimusryhmän irlantilaiset pelien kehittäjät esittelevät erityisesti Kaunummeen suunnittelemiaan pelejä. Kaikki saavat kokeilla ja kommentoida, tulkkaus on järjestetty.

Ohjelma 5.6.2014 klo 13–17:

Kaunummen Kodin piha-alueella vietetään perinteisiä kesäjuhlia ja juhlistetaan samalla 15-vuotista toimintaa. Mukana juhlissa on vieraita Irlannista asti.

Kulkurin valssi-näytelmä (klo 13.30), jonka on ohjannut esiintyvä taiteilija ja ohjaaja Eila Saarva. Kaunummen Kodin asukkaiden ryhmä on prosessoinut näytelmästä omannäköisensä version.

Esillä on myös Eila Saarvan vetämä ns. digiprojekti. Dvd:lle tallennetaan jokaisen oma tarina muistoineen, kuvineen ja musiikkeineen.

Hyvinvointipelit (SAMK ja Dundalk Istitute of Technology, DkIT)

Ohjelmassa on myös perinteisiä ulkopelejä ja tietovisa-kilpailua.

Mukaan on kutsuttu kehitysvammaisia kunnallisista ja yksityisistä kehitysvammaisten asuntoloista, heidän omaisiaan, Eurajoen Toimarin väkeä, sosiaalitoimen edustajia, kylätoimikunnan jäseniä sekä yhteistyökumppaneita mm. Eurajoen kr. opistolta sekä Eurajoen seurakunnasta.

Viime vuonna juhlaan osallistui yli 80 henkilöä.

Lisätietoja:

SAMK Sari Merilampi, 044 710 3171

Kaunummen koti Maarit Kähkönen, 0500 829 354

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs