Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hyväntekeväisyyshuutokauppa Vasaramäen koulussa la 24.9.2016

Turun kaupungin sivistystoimiala

Hyväntekeväisyyshuutokauppa Vasaramäen koulussa la 24.9.2016

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2016 klo 10:26
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Lauantaina 24.9. huutokaupataan Vasaramäen koulussa vanhoja opetuskuvatauluja. Huutokaupattavista tauluista useimmat ovat 1950-luvulta. Koulu aloitti toimintansa vuonna 1953.

Aika / lauantai 24.9.2016 klo 12.30-13.30
Paikka / Vasaramäen koulu, Lehmustie 7, Turku

Huutokaupasta saadut varat tulevat Vasaramäen koulun ja Kenian Mogotiossa toimivan Chepyuan Primary School -koulun yhteisen LIFE SKILLS -hankkeen hyväksi. Hanke on saanut rahoitusta myös Opetushallitukselta.

LIFE SKILLS -hankkeen tavoitteena oleva kehityskumppanuus on eräs maailmankansalaisen tärkeistä osaamisalueista. Koulussa tarjoamme lapselle ja nuorelle ensimmäiset eväät, joiden avulla he oppivat pohtimaan, miten erilaiset olosuhteet ja kulttuuri vaikuttavat ihmisiin. Samalla oppilaille aukeaa kysymys siitä, mitä kehitys oikeastaan on ja mitä se voisi olla. Hankkeemme tarjoaa lapsille ja nuorille kokemuksia tasa-arvoisista ja toivottavasti myös vastavuoroisista kohtaamisista yli kieli-, kulttuuri- ja katsomusrajojen.

Avoimuus ja ennakkoluulottomuus ovat lähtökohtamme, mutta ymmärrämme, että tarvitaan myös tilannekohtaista ja usein kriittistäkin harkintaa. Näitä taitoja, tahtoa ja aktiivisuutta tarvitaan kehityskumppanuudessa globalisoituneessa maailmassa.

Kuluvan lukuvuoden teema hankkeessa on LIIKKUVA KOULU, mikä viittaa Liikkuva koulu –ohjelmaan, joka on hallituksen kärkihanke. Siinä keskeisenä tavoitteena on lisätä liikettä koulupäiviin ja niiden yhteyteen. Kaikki Turun peruskoulut pääsevät toteuttamaan edelleen tätä tärkeää tavoitetta parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kenian Mogotiossa liikkuminen on life skill - elämisen taito. Meiltä se on katoamassa, osittain jo kadonnutkin. Kehityskumppanimme avulla ehkä löydämme tuon elämisen taidon uudestaan ja toivomme kaikkien turkulaisten peruskoulujen hyötyvän näin LIFE SKILLS -hankkeestamme jo tänä lukuvuonna.

Lisätietoja huutokaupasta ja LIFE SKILLS -hankkeesta:
rehtori Jyrki Välimäki, puh. 050 4323 680
jyrki.valimaki@turku.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs