Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hyvä tulos puskurina tuleville haasteille

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Hyvä tulos puskurina tuleville haasteille

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2012 klo 13:57
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy teki vuonna 2011 positiivisen 2,1 miljoonan euron tuloksen. Tulokseen päästiin mm. suunnittelua ja toimintoja tehostamalla sekä menoista säästämällä.

”Kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu henkilökunnallemme, joka on tehnyt paljon työtä sen saavuttamiseksi. Tuloksen avulla voimme varautua OKM:n aloituspaikkaleikkauksista aiheutuviin, tuleviin opiskelijatulojen menetyksiin sekä kattaa vuoden 2010 budjetoitua pienempää tulosta”, rehtori Petteri Ikonen sanoo.

Tulos syntyi kiinteistömenoista ja opetuksen tukipalveluiden menoista säästämällä. Myös tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa KyAMK teki budjetoitua paremman tuloksen. Hallinnon ja kehittämistoimintojen menot kokonaisuutena toteutuivat budjetoidun mukaisina. Sen sijaan opetustoiminta ja koulutus- ja työelämäpalvelut kokonaisuutena ei saavuttanut tavoitetta. Opiskelijatulojen arviolta 4 miljoonan euron leikkaukset vuosina 2013–15 edellyttävät rakenteellisten muutosten tekemistä niin opetuksessa, hallinnossa kuin kiinteistö- ja tukipalveluissakin. Tulomenetyksistä ei selvitä ilman henkilöstövähennyksiä.

Lainoja ammattikorkeakoulu maksoi vuonna 2011 sopimusten mukaisesti 2,3 miljoonaa euroa ja oma pääoma taseessa lisääntyi 2,1 miljoonaa euroa. Aineettomiin ja aineellisiin hyödykkeisiin investoitiin 1,1 miljoonaa.

Tuloksia TKI:ssä ja opetuksessa

 KyAMK:ssa viime vuosi oli käynnissä olevien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden määrällä mitattuna ohjelmakauden paras vuosi. Hankesalkun koko oli 12,2 miljoonaa euroa ja 53 hanketta. Kansallisen kilpaillun tutkimusrahoituksen osuus ammattikorkeakoulun kokonaisrahoituksesta oli 1,1 %. Sopimuskauden tavoite 0,8 % ylitettiin.

Vuonna 2011 korkeakoulun kaikessa opetuksessa otettiin käyttöön laatupalkittu Oppimisen ja Osaamisen Ekosysteemi -toimintamalli (LCCE® - Learning and Competence Creating Ecosystem). Tuloksena oli opetuksen entistä voimakkaampi nivoutuminen TKI-toimintaan: opiskelijat suorittivat TKI-integroitua opetusta 5,6 opintopistettä opiskelijaa kohden, kun tavoitteena oli 3,5 opintopistettä opiskelijaa kohden.

Rakenteellinen kehittäminen jatkui

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n omistajaksi tulevan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimus allekirjoitettiin 24.1.2012 ja toiminta alkaa syksyllä 2012. Omistajakunniksi tulevat Iitti, Kotka, Kouvola Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n omistajat tavoittelevat tulevaisuudessa yhtä korkeakoulukokonaisuutta

Kiinteistöt erotettiin Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy:stä KyAMK-kiiinteistöt Oy:hyn vuoden 2012 alusta alkaen. Yhtiön omistavat Kotkan kaupunki, Kouvolan kaupunki ja Iitin kunta ja se kuuluu Kotkan kaupungin konserniin. KyAMK-kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja on Petteri Ikonen.

Yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa laadittiin opetussuunnitelmien yhteneväiset rakenteet niin että käytännön opetuksellinen yhteistyö mahdollistuu syksystä 2012.

Sosiaali- ja terveysalan Kuusankosken toimipisteen toiminnot siirretään syksyyn 2012 mennessä Kouvolan Kasarminmäelle ja Kotkan Jylpylle.

Muut keskeiset tulokset

KyAMK:n muut keskeiset tulokset ovat luettavissa toimintakertomuksesta.

Lisätiedot

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen
p. 0400 644 206

rehtori Petteri Ikonen
p. 044 702 8200

KyAMK:n kaikki mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs