Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Huumorilla kasvua ja kansainvälisyyttä liiketoimintaan

Oulun ammattikorkeakoulu

Huumorilla kasvua ja kansainvälisyyttä liiketoimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 10:06
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Huumori edistää tutkitusti luovuutta, mutta sen potentiaalia ei ole hyödynnetty tarpeeksi yritysten liiketoiminnassa. Mitä hauskaa liiketoiminnan kehittämisessä voi olla ja miten se voidaan valjastaa bisnekseksi?

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Hurmos – Huumorista työkaluja innovatiiviseen liiketoimintaan -hankkeen tavoitteena on kehittää suomalaisten yritysten osaamista huumorin käyttömahdollisuuksista. Tavoitteena on tuoda huumori strategiseksi työkaluksi yrityksen sisäiseen ja ulkoiseen toimintaan – kiinteäksi osaksi yritysten liiketoimintaa, kasvua ja kansainvälistymistä.

Viimeaikaiset esimerkit muun muassa Putous-formaatin myynnistä Kiinaan ja Ismo Leikolan menestyksestä ulkomailla kertovat suomalaisen huumorin mahdollisuuksista kansainvälisillä markkinoilla. Huumoria ei kuitenkaan ole uskallettu ottaa osaksi vakavasti otettavaa bisnestä. Hurmos-hankkeen tavoitteena on osaltaan uudistaa suomalaista liiketoimintakulttuuria kehittämällä yritysten strategista huumoriosaamista.

Hankkeessa tunnistetaan suomalaisten yritysten nykyisiä huumorikäytänteitä ja huumorinkäytön mahdollisuuksia sekä rajoja. Tämän puitteissa huumoria tarkastellaan osana sekä sisäisen ja ulkoisen yritysviestinnän toimivuutta että innovatiivista tuote- ja palvelukehitystä. Monitieteellinen tutkimushanke tarjoaa poikkeuksellisen laaja-alaisen näkökulman huumorin strategiseen rooliin ja hyödyntämiseen yritysten liiketoiminnassa. 

Monipuolista ja kattavaa tutkimusaineistoa kerätään hankkeen kuluessa vertaisryhmämentoroinnin, haastattelutarinoiden, survey-kyselyjen, workshop-työskentelyn sekä kokeellisten tutkimusasetelmien kautta. Osallistujayrityksien lisäksi aineistoa kerätään laajemmin muun muassa toimialabenchmarkingin ja suomalaisille vientiyrityksille toteutetun kyselyn kautta.

Tekes-rahoitteisessa hankkeessa ovat mukana Oulun yliopiston ja Oamkin lisäksi Ponsse Oyj, Huvivaltio PowerPark, Ranuan Seudun Matkailu Oy, motiMind Oy, Kaleva Oy, Oulun museo- ja tiedekeskus LUUPPI, Oulun Kaupunginteatteri Oy, Siivittäjä Sisko Kärki ja Virtaavain Pia Orell-Liukkunen. Hanke kuuluu Tekesin ohjelmaan Fiiliksestä fyrkkaa – Liiketoimintaa tietoa, tunnetta ja teknologiaa yhdistämällä 2012–2018.

Lisätietoja:

Eeva-Liisa Oikarinen, projektipäällikkö, Oulun yliopisto, 029 448 7772, eeva-liisa.oikarinen@oulu.fi

Sari Alatalo, projektipäällikkö, Oamk, 040 141 5336, sari.alatalo@oamk.fi

Liitetiedostot

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs