Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Huono asenne ärsyttää eniten työpaikoilla

Koulutus.fi

Huono asenne ärsyttää eniten työpaikoilla

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 09:45
Julkaisija: Koulutus.fi

Koulutus.fi:n teettämän kyselyn mukaan esimiehiä ärsyttää alaisissaan eniten huonon ilmapiirin luominen työpaikalla. Kyselyyn vastanneista esimiehistä jopa kolmannes mainitsee omalta työpaikaltaan löytyvän ns. vastarannan kiiskin.

Alaisia taas ärsyttää pomoissaan eniten sellaisista virheistä syyttäminen, joita he eivät ole tehneet. Kolmannes alaisista kokee turhista virheistä syyttämistä tapahtuvan silloin tällöin.

Yksi mielenkiintoisista seikoista on se, että vaikka palautteen antamisen niukkuutta pidetään esimiehessä vähiten ärsyttävänä piirteenä, niin silti melkein puolet kyselyyn vastanneista alaisista toivoisi saavansa esimieheltään enemmän palautetta.

Esimiesten mukaan alaisen toisaalta ärsyttävä tapa voi olla myös kiitelty tapa toimia. Alaisen vähiten ärsyttäväksi tavaksi toimia listautui sellaisten tehtävien hoitaminen, joita esimies ei ole hänelle määrännyt. Reilu 65 % esimiehistä vastasi ”Luojan kiitos, kyllä” kysymykseen ”Hoitavatko alaisesi tehtäviä, joita et ole pyytänyt heitä tekemään?”.

Tutkimus Mikä työpaikalla ärsyttää toteutettiin toukokuussa 2015. Kyselyyn vastasi yhteensä 709, joista esimiehiä oli 31 % ja alaisia 69 %. Kyselyssä oli omat kysymykset sekä alaisille että esimiehille siitä, mitkä tavat ja käyttäytymiset toisessa osapuolessa ärsyttävät työpaikalla sekä minkä verran kukin tapa ärsyttää.

Lisätietoa tutkimuksesta:

http://www.koulutus.fi/mika-tyopaikalla-arsyttaa-9533

Heidi Jylhä-Ollila
Tiedottaja
Puh: 09-315 828 073
heidi.jylha-ollila@koulutus.fi

Koulutus.fi on Suomen suurin työelämän koulutusten hakupalvelu. Kattava ja jatkuvasti päivitettävä hakupalvelumme on tarkoitettu niin organisaatioiden HR-osastojen ja esimiesten kuin elinkeinoelämän ja julkisen sektorin työntekijöiden käyttöön. Tavoitamme kuukausittain noin 50 000 työelämän koulutusta etsivää henkilöä ja hakupalvelustamme löytyy tällä hetkellä noin 3400 koulutusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs