Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Huippumoderni Frami F kutsuu monialaisiin kohtaamisiin Seinäjoella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Huippumoderni Frami F kutsuu monialaisiin kohtaamisiin Seinäjoella

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2013 klo 13:58
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun uudisrakennus, Frami F, tarjoaa huippumodernit tilat SeAMK liiketoiminnan opetuksessa hyväksi havaittujen pedagogisten ratkaisujen toteutukseen. Yritysyhteistyöhön ja yhdessä oppimiseen perustuva opetus on saanut moneksi muuntuvat puitteet, jollaisia saa Suomesta hakea.

Talo tarjoaa kotipesän liiketalouden, yrittäjyyden ja ravitsemisalan koulutukselle sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnalle. Ylin kerros on omistettu koko SeAMKin FramiPro-opiskelijoille, jotka monialaisissa ryhmissä kehittävät ratkaisuja yrityksiltä saatuihin toimeksiantoihin. Myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinto on muuttanut Frami F:n tiloihin. Rakennuksessa on tilat noin tuhannelle opiskelijalle ja sadalle työntekijälle.

- Fyysisen rakennustyön valmistuttua olemme jo alkaneet luoda käytänteitä, joilla voimme tehdä talosta koko SeAMKin ja sidosryhmiemme kohtaamispaikan. Vuokraamme tiloja mielellämme myös ulkopuolisille, sanoo yksikön johtaja Kari Ristimäki.

Ideat sinkoilemaan lasiseinien sisällä

Avarassa rakennuksessa on monenlaisia ja -kokoisia opetustiloja, jotka ovat erilaisin kalusteratkaisuin muunneltavissa tarpeen mukaan. Erikoisluokissa videokuvaa voi tykittää kahdelle eri seinälle. Luentotila voidaan äkkiä taikoa ryhmätyötilaksi siirtämällä pyörillä varustettuja erikoistuoleja.  Silmiinpistävä erikoisuus ovat pääaulan ylempiin kerroksiin osittain tyhjän päälle rakennetut 13 pientä lasiseinäistä monitoimitilaa. 

Palveluiden markkinoinnin yliopettaja Anmari Viljamaa on uusia tiloja testattuaan huomannut, miten paljon ympäristö tukee opiskelijoiden aktivoitumista.

- Kun kuulijat ympäröivät puhujan Harward-tyyppisessä puoliympyrän muotoisessa auditoriossa, läheisyys ja kuulijoiden välinen katsekontakti luovat erinomaiset puitteet keskustelulle. Myös muut luentosaliratkaisut edistävät dialogia, sanoo Viljamaa.  

Vauhtia monialaiselle yritysyhteistyölle

Syksyllä 2013 Framin kampukselle sijoittuu noin 3500 opiskelijaa ja noin 300 työntekijää. Tulevat insinöörit, tradenomit, kulttuurituottajat ja sosionomit saavat seurakseen restonomiopiskelijat sekä metsätalouden ja muotoilun opiskelijat. Tämä luo entistä paremmat mahdollisuudet monialaiseen yritysyhteistyöhön, jota toteutetaan mm. viime syksynä käynnistetyssä SeAMK FramiProssa.

- Työelämäyhteistyö on pitkäjänteisen kehitystyön tulosta. On hienoa, että tämä yhteistyö, huippuna FramiPro, on saanut näin kannustavan ympäristön. Nämä tilat ovat kuin kirsikka kakun päälle, Viljamaa iloitsee.

Ristimäki toivoo, että Frami F:stä muodostuisi paikka, jossa toteutetaan uusia koko ammattikorkeakoulua ja aluetta palvelevia ideoita. Suunnitteilla on jo mm. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa maaliskuussa järjestettävä uudenlainen yritysten ja kaikkien alojen opiskelijoiden rekrypäivä. Myös SeAMK Foorumin yleisöluennot pidetään kevään aikana Frami F:n auditoriossa. Teemoina ovat hyvinvointi ja onnellisuus.

SeAMK kolmella kampuksella

SeAMKissa on yhteensä noin 4500 opiskelija, jotka syksystä 2013 lähtien sijoittuvat kolmelle kampukselle. Framin kampuksella tulee olemaan noin 3500 tekniikan, liiketalouden, kulttuurialan, sosiaalialan ja metsätalouden opiskelijaa. Koskenalantiellä on noin 600 terveysalan opiskelijaa ja Ilmajoella noin 400 agrologiopiskelijaa. Aikuiskoulutusta tarjotaan tarpeen mukaan paitsi pääkampuksilla myös maakuntakorkeakoulun toimipisteissä.

Frami F numeroin

Frami F –rakennus on Seinäjoen teknologia- ja innovaatiokeskus Framin viides rakennusvaihe. Sen huoneistoala on noin 8730 m², tilavuus 52 090 m ³ ja rakennuskustannukset noin 18 miljoonaa euroa. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehtitoimisto UKI-arkkitehdit Oy. Pääurakoitsijana on Rakennus K Karhu Oy.

                                                                

                                                             

SeAMKissa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs