Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hitsaajaksi nuorten aikuisten osaamisohjelmassa

Amiedu

Hitsaajaksi nuorten aikuisten osaamisohjelmassa

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2014 klo 12:00
Julkaisija: Amiedu

Vantaalainen Juha Jäntti suorittaa hitsaajan ammattitutkintoa Amiedussa. Kolmekymppinen Jäntti ehti juuri ja juuri mukaan 20‒29-vuotiaille tarkoitettuun Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan (NAO).

- Sain tiedon koulutuksesta TE-toimiston kautta. Koska en ole opiskellut peruskoulun jälkeen, pääsin NAO-ryhmään mukaan.

Hitsaajan ammattitutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin puolitoista vuotta. Opiskelu on pääsääntöistä, ja Jäntti on aikonut ottaa sen tosissaan.

- Olin lomautettuna, kun aloitin opiskelut ja NAO-paikan saatuani irtisanouduin, jotta voin keskittyä täysillä opiskeluun.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa hitsaajan ammattitutkinto tai näyttötutkinnon osia. Suoritettavan koulutuksen laajuus riippuu opiskelijan omasta taustasta, tarpeesta ja aikaisemmasta osaamisesta. Koulutuksen aikana voi suorittaa myös hitsaajan pätevyyskokeet puikko-, MIG/MAG-, TIG- hitsausprosesseilla.

- Tämä on hyvin käytännönläheistä ja itsenäistä tekemistä. Kouluttajat kertovat aluksi, mitä kaikkea pitää tehdä ja jokainen toteuttaa työt omassa tahdissaan. Opintosuoritukset hyväksytään näyttöjen perusteella.

Jäntin mukaan opiskelu aikuisiällä on hyvin erilaista kuin peruskoulussa.

- Nyt on aivan toisenlainen motivaatio. Peruskoulussa kiinnostivat kaikki muut asiat paitsi opiskelu. Sen jälkeen menin suoraan töihin ja armeijaan. Aloitin hitsaajan opinnot aikanaan myös ammattikoulussa, mutta opinnot jäivät silloin kesken.

Hitsausalan hommia Jäntti on tehnyt myös työkseen, mutta tutkinnon ja pätevyyksien puuttuminen on vaikeuttanut vakituisen työn saantia ja uralla etenemistä.

- Nyt ymmärrän koulutuksen merkityksen ihan eri tavalla. Kun työllisyystilanne on heikko, tutkinto helpottaa toivottavasti myös vakituisen työn saantia.

Opiskelu Amiedussa on ollut kaikin puolin antoisaa ja mielenkiintoista. Myös kouluttajat saavat Jäntiltä kehuja.

- Meillä on rento, noin kolmenkymmenen hengen porukka. Kouluttajat ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tietävät, miten työt kuuluu tehdä. Tämä on itsenäistä tekemistä, mutta niinhän se tulee olemaan työelämässäkin.

Jäntillä on vahva usko tulevaisuuteen. Toiveissa ei siinnä liukuhihna vaan vaihteleva työ erilaisten komponenttien parissa.


Lisätietoja: Esa Heikkinen, koulutuspäällikkö, Amiedu, esa.heikkinen(at)amiedu.fi

Liitetiedostot

Ami-säätiö, Amiedu on ammatillinen aikuiskouluttaja, jolla on vahva koulutuksellinen osaaminen ja työelämän tuntemus. Amiedu tarjoaa kokonaisvaltaiset ratkaisut työyhteisöjen ja yksilöiden osaamisen kehittämiseen valtakunnallisesti. Amiedun osaamiskeskukset ovat erikoistuneet hyvinvoinnin, kaupan, teknologiateollisuuden ja yritysturvallisuuden aloille, ICT-, kiinteistö- ja rakennusaloille sekä henkilöstövalmennukseen. Amiedua ylläpitää Ami-säätiö, jonka taustayhteisöjä ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit. Amiedussa opiskelee vuosittain yli 21 000 aikuisoppijaa ja liikevaihto vuonna 2013 oli 30,9 M€. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs