Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Historiallinen eskadeeripurjehdus Kotkasta Pietariin

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Historiallinen eskadeeripurjehdus Kotkasta Pietariin

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 10:35
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kesä-heinäkuun vaihteessa purjehditaan eskadeeripurjehdus Kotkasta Pietariin. Historiallisen tästä 29.6.–8.7. purjehdittavasta matkasta tekee se, että 12 venekunnan matkaa turvaavat ensimmäistä kertaa venäläiset vapaaehtoiset meripelastajat.

Venekunnat lähtevät matkaan Kotkan pursiseuralta 28.6. Itse eskadeeripurjehdus starttaa Haapasaaresta perjantaina 29.6. iltakahdeksalta Suomen aikaa. Laivue saapuu Kronstadtiin lauantaina 30.6. kello 11 Venäjän aikaa. Matkalla Pietariin koukataan tullin kautta lauantaina kello 14 ja perille Pietariin saavutaan samana päivänä kello 19.

Perillä Pietarissa matkaseurue tutustuu paikallisiin nähtävyyksiin, luvassa on muun muassa purjehdusta Neva-joella, tutustumista Nevski Prospektiin, kierros Talvipalatsissa ja Pietarhovin Suuressa palatsissa.

Paluu kohti Suomea ja Kotkaa Haapasaaren ja Pitkäluodon kautta alkaa 6.7. ja perille saavutaan 8.7.

RescOp kehittää vapaaehtoista meripelastusta

Eskaaderipurjehduksen taustalla on kolmivuotinen suomalais-venäläinen meripelastushanke RescOp - Suomenlahden vapaaehtoisen meripelastuksen kehittäminen, jonka avulla pyritään parantamaan Suomenlahden meriturvallisuutta ja etenkin vapaaehtoista meripelastusta.

Vuonna 2011 startanneen hankkeen tuloksena on Kronstadtin saarelle Pietarin edustalla käynnistynyt Suomen mallin mukaisesti koulutettava vapaaehtoisuuteen pohjautuva meripelastustoiminta. Vuonna 2008 perustettu yhdistys on hyväksytty kesällä 2011 osaksi maailmanlaajuista vapaaehtoisten meripelastajien kokoonpanoa.

Osana Rescop -hanketta onkin luonnollisesti myös rajojen yli tapahtuvan yhteistyön kehittäminen ja tehostaminen. Venäläiset ovat saaneet koulutuspuolella kaiken tarvitsemansa avun tehokkaan koulutuksen aloittamiseksi. Tiiviin ensimmäisen vuoden jälkeen ollaan jo siinä vaiheessa, että heillä on syksyllä 2012 oma peruskoulutusjärjestelmä ja vapaaehtoisten koulutus käynnissä omine koulutuspaketteineen. Ylemmän tason jatkokoulutuksiin jää hankkeessa vielä aikaa kevääseen 2014, jolloin hanke loppuu.

Hanketta toteutetaan Kaakkois-Suomi - Venäjä ENPI CBC-ohjelman tuella ja hankkeen koordinoinnista vastaa Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka. RescOp-hankkeen toteuttajina ovat lisäksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopisto, Suomen Meripelastusseura sekä Pietarin seudun yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja hallinnon edustajia.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Veijo Parviainen
p. 044 702 8512
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs