Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Heurekan Tiedesirkus vierailee Kouvolassa kauppakeskus Veturissa 16.2.-10.3.2013

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Tiedesirkus vierailee Kouvolassa kauppakeskus Veturissa 16.2.-10.3.2013

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2013 klo 07:56
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedesirkus on Heurekan toteuttama, kiertävä vuorovaikutteinen tiedenäyttely ja tiedeteatteriesitys. 16.2.-10.3.2013 Tiedesirkus on  kauppakeskus Veturissa. Esityksiin pääsevät niin kouluryhmät kuin muutkin kauppakeskuksen kävijät. Tiedesirkus on avoinna Kauppakeskus Veturin ensimmäisessä kerroksessa tiistaista sunnuntaihin arkisin klo 9.30-16.30, lauantaisin klo 9.30-17.30 ja sunnuntaisin klo 12-18. Kouluryhmät voivat erikseen varata paikkoja ti-pe esityksiin klo 10.00 ja 12.00.

Tiedesirkus innostaa oivaltamaan

Tiedesirkus yhdistää vauhdikkaan tiedeteatteriesityksen kahdeksaan näyttelykohteeseen, jotka yhdessä valottavat maailmankaikkeuden ja elämän rakennetta. Noin 20-minuuttisen esityksen jälkeen ryhmä jää ohjatusti tutustumaan näyttelyyn, jossa opas keskustelee yleisön kanssa esityksen ja näyttelykohteiden aiheista. Tiedesirkus innostaa kaikenikäisiä oivaltamaan ja tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia ympäröivään maailmaan. Tiedesirkus-vierailu tukee myös alakoulun luonnontiedeopetusta.

− Heurekan tavoitteena on tarjota oivaltamisen iloa. Tiedesirkuksella voidaan merkittävästi laajentaa sitä yleisöä, joka pääsee aktiivisesti nauttimaan tiedekeskuksen palveluista. Tiedesirkukseen osallistumisen toivotaan innostavan ihan jokaista esityksen nähnyttä sekä tukevan opettajien työtä ja lisäävän oppilaiden oppimismotivaatiota, sanoo Heurekan johtaja Per-Edvin Persson.

Tiedesirkuksella on takanaan kaksi menestyksekästä kiertuevuotta, joiden aikana esitys on vieraillut kaikissa Suomen maakunnissa ja sen on nähnyt yhteensä yli 50 000 koululaista ja opettajaa. Tiedesirkuksen toteutuksen on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston myöntämä tuki. Tiedesirkuksen kauppakeskuskiertuetta tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tieteen tiedotus ry. Esitystilan Tiedesirkuksen käyttöön tarjoaa Kauppakeskus Veturi. Tavoitteena on Tiedesirkuksen vieminen myös muihin kauppakeskuksiin.

 

Lisätiedot Tiedesirkus-kiertueesta:

Oppimispäällikkö Jutta Kujasalo, Heureka, 040 9015 280, jutta.kujasalo@heureka.fi

 

Koulujen etukäteisvaraukset Tiedesirkus-esityksiin:

Markkinointipäällikkö Monica Kuusinen, Kauppakeskus Veturi, 0405391653, monica.kuusinen@kauppakeskusveturi.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs