Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Henna Virkkunen keskustelee Schildtin lukiolaisten kanssa vaikuttamisesta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Henna Virkkunen keskustelee Schildtin lukiolaisten kanssa vaikuttamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 10:26
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on Schildtin lukion opiskelijoiden vieraana perjantaina 11.9.2015. Yhteisenä keskusteluteemana on vaikuttaminen.

Vierailu liittyy lukiossa toteutettavaan oppiaineiden väliseen yhteistyöhön, jossa samaa ilmiötä tarkastellaan eri näkökulmista. Nyt meneillään on yhteiskuntaopin sekä äidinkielen ja kirjallisuuden yhteiskurssi. Molemmissa oppiaineissa käsitellään vaikuttamista: yhteiskuntaopissa kunnallispolitiikasta EU-politiikkaan ja äidinkielessä erilaista viestinnällistä vaikuttamista.

Virkkunen kertoo nuorille myös Euroopan parlamentista ja ajankohtaisista aiheista, joista yhdeksi noussee pakolaiskriisi.

Matkalla Strasbourgiin

Schildtin lukiosta lähdetään vielä tulevan syksyn aikana suoraan vaikuttamispaikallekin Strasbourgiin. Opiskelijaryhmä matkustaa 5.11. vierailemaan Euroopan parlamenttiin.

Matka on osa Euroopan parlamentin lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnattua Euroscola-ohjelmaa. Se on nuorten kokous, johon kutsutaan opiskelijaryhmiä Euroopan unionin eri maista. Osallistujat kokoontuvat parlamentin jäsenten paikoille kuuntelemaan koulujen  esittelypuheenvuoroja. Työkielinä ovat pääasiassa ranska ja englanti.


Lisätietoja

Jonna Riikonen, opettaja, Schildtin lukio, puh. 040 341 4641 
Ari Pokka, rehtori, Schildtin lukio, puh. 040 341 4610

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs