Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Henna Otronen valmistautuu ammattitaidon MM-kilpailuihin

Taitaja2015

Henna Otronen valmistautuu ammattitaidon MM-kilpailuihin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 17:06
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015-finaalissa pensseliä heiluttaa varsinaisten finalistien lisäksi Henna Otronen. Lieksasta alkujaan kotoisin oleva Otronen voitti maalari ja tapetointi -lajin suomenmestaruuden vuonna 2013.

Tänä vuonna hän ei kuitenkaan kilpaile suomenmestaruudesta. Henna Otronen harjoittelee Turussa tulevaa maailmanmittelöä varten. Ammattitaidon MM-kilpailu eli WorldSkills järjestetään Brasilian São Paulossa elokuussa.

Ammattitaidon SM-kisoissa Otronen pääsee harjoittelemaan kisatehtäviä, kuten oven maalausta, tapetointia ja muraali- eli seinämaalausta.

 – São Paulon kisoissa meillä on myös vapaatyö eli saamme itse suunnitella yhden kilpailutyön, jonka pitäisi olla mahdollisimman näyttävä, kertoo Otronen.

 Maalari kertoo odottavansa mielenkiinnolla tulevaa WorldSkills-kilpailua.

 – Heinäkuussa vielä treenailen. Voitto voi olla ihan mahdollinen, mutta siellä on kyllä todella kovia kilpailijoita. Lähden tekemään parhaani ja katsotaan, mihin se riittää, Otronen toteaa.

 Taitaja2013-kilpailun suomenmestari osallistui viime syksynä myös Ranskassa järjestettyyn EuroSkills-kilpailuun, josta hän palasti Suomeen upeasti pronssimitali kaulassa.

 – EuroSkills-kilpailusta jäi ihan hyvä fiilis, mutta rankkaa kilpaileminen on sekä henkisesti että fyysisesti. Ranskassa huomasin myös, että eri maiden tapa tehdä alan töitä eroaa yllättävän paljon toisistaan, mainitsee Otronen.

Oma yritys Joensuussa

Henna Otronen suoritti Pohjois-Karjalan ammattiopistossa pintakäsittelyn perustutkinnon, josta hän valmistui 2013. Tämän jälkeen hän suoritti oppisopimuksella maalarin ammattitutkinnon.

 – Valmistuin maaliskuussa ja perustin oman yrityksen Joensuuhun, kertoo Otronen.

 Joensuulainen yrittäjä pitää alan parhaana puolena sitä, että pääsee tekemään käsillä ja näkee työn tuloksen.

 – Olen aika tarkka ja luulenkin, että tarkkuus on vahvuuteni tällä alalla, mainitsee Otronen.


Lisätietoja:

Peppi Hellén
puh. 044 327 7488

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs