Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Henkisyys esillä Köysiratagalleriassa

Turun ammattikorkeakoulu

Henkisyys esillä Köysiratagalleriassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 17:44
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Henkisyys ja tunteet ovat voimakkaasti näkyvillä mediassa joka päivä. Taiteessa nämä kaksi asiaa ovat olleet läsnä aina. Köysiratagalleriassa tällä viikolla esillä olevat Aleksi Korpelan ja Kristiina Korjosen teokset ovat viimeisin esimerkki tästä.

“Länsimainen kulttuuri ja uskonto nojaavat vahvasti perinteeseen. Tämä näkyy taiteessa yleisesti kuin myös teoksissani”, kuvataiteen opiskelija Aleksi Korpela sanoo.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa opiskelevien Kristiina Korjosen ja Aleksi Korpelan yhteisnäyttely ”Karttoja ja sielunmaisemia” kokoaa Taideakatemian Köysiratagalleriaan kaksi erilaista maalaussarjaa. Öljy– ja akryylivärein toteutetut teokset kumpusivat nuorten taiteilijoiden tarpeesta käsitellä henkisyyttä. Lopputuloksena syntyi visuaalisesti monimuotoinen kokonaisuus.

Aleksi Korpelan teokset ovat maisemamaalauksia. Korpela kertoo ilmentävänsä fyysisen tilan ja objektien kautta henkistä todellisuutta. Korpelan teoksissa maisema toimii usein symbolisena tarinana ihmisen sielun maailmasta. Näyttelyn toisen puolen kattavat Korjosen primitiivissävytteiset piste– ja ruutumaalaukset, joista tekijä toivoo katsojille välittyvän sen meditatiivisen tilan, jossa ne ovat tehty.

Jokainen teos on oma maailmansa, jonka logiikka syntyy maalausprosessin aikana.  Esimerkiksi Korpelan teos Vanhin puu on toteutettu perinteisin maalaustekniikoin, mutta idea työhön lähti länsimaisesta teologiasta.

Vaikka taiteilijoiden ilmaisussa on suuri eroavaisuus, löytävät tekijät itse työskentelystään paljon yhteistä. ”Meillä on pyrkimys luoda ikonimaisia taideobjekteja. Lähtökohtana on ajatus siitä, että suuri työmäärä tuntuu lopputuloksessa ja välittyy teoksesta tietynlaisena intensiteettinä”, Korpela kertoo.

Korpela ja Korjonen ovat kolmannen vuoden kuvataiteen opiskelijoita Turun ammattikorkeakoulussa. Näyttely on esillä Köysiratagalleriassa, Linnankatu 54–60, 22.–31.10 klo 12-17 ja avajaiset on 21.10. klo 17-20.Lisätiedot:

Aleksi Korpela, aleksi.korpela@students.turkuamk.fi , 0404105801

Kristiina Korjonen, kristiina.korjonen@students.turkuamk.fi, 040 5745 867

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs