Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hankkeena turvallisempi arki Etelä-Kymenlaaksoon

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Hankkeena turvallisempi arki Etelä-Kymenlaaksoon

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2012 klo 08:31
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kaikki KyAMK:n mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Sama teksti liitteenä.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveystoimialalla on käynnistynyt monialainen EK-ARTU -hanke, jonka tavoitteena on luoda Etelä-Kymenlaaksoon seudullinen turvallisuussuunnitelma. Toimittajat ovat tervetulleita hankkeen tiedotustilaisuuteen, joka pidetään

Aika: tiistaina 19.6. klo 9.00 alkaen

Paikka: KyAMK, Jylpyn kampus, Lokki-kokoustila (3.krs), Takojantie 1, Kotka

Tilaisuuden avaa KyAMK:n sosiaali- ja terveysalan toimialajohtaja Seija Aalto, joka lyhyesti esittelee toimialansa osaamisalueita sekä sosiaali- ja terveysalan KymiCare-työelämäyhteistyötä. Hankkeen projektipäällikkö Päivi Okuogume käy läpi hankkeen taustoja, tavoitteita sekä toimenpiteitä, ja seudullista näkökulmaa valottaa ohjelmapäällikkö Jouko Luode Cursor Oy:stä. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Alueellinen suurhanke

EK-ARTU -hankkeen tarkoituksena on tukea Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnittelua Sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden ohjelman tavoitteiden mukaisesti. Hankkeessa ovat KyAMK:n lisäksi mukana Cursor Oy, Haminan ja Kotkan kaupungit sekä Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat.

KyAMK:n tehtävänä on koordinoida kuntien turvallisuusstrategian tuottamista, mihin sisältyvät alueen kuntien turvallisuuden nykytila-analyysi sekä seutukunnan keskeisten vaarojen ja uhkien tunnistaminen.

Turvallisuussuunnitelman prosessimaisella etenemisellä pyritään vahvistamaan seudullista yhteistyötä ja sen toimivuutta sekä avoimuutta. Avoimuudella varmistetaan alueen kuntien ja väestön sitoutuminen turvallisuussuunnittelun eri vaiheisiin läpi koko prosessin. Hankkeella halutaan rohkaista myös kuntalaisia keskustelemaan arjen turvallisuudesta.

Päämääränä on turvallisen elinympäristön luominen ja ylläpito sekä olotila, jossa kunnan asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen sekä kuntien toiminnan turvallisuusriskit on minimoitu, rikollisuuden, vahinkojen ja onnettomuuksien ehkäisy on tehokasta sekä elintaso- ja elämäntapasairauksia ehkäisy tuloksellista.

Lisätiedot

www.kyamk.fi/ekartu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Projektipäällikkö Päivi Okuogume
p. 044 702 8829
paivi.okuogume@kyamk.fi

www.kyamk.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs