Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKissa tehtiin dokumentti lahjakkuudesta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa tehtiin dokumentti lahjakkuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 08:26
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin YouTube-kanavalla juuri julkaistussa uutuusdokumentissa Lahjakkuus – potentiaalista voimavaraksi väitetään, että menestyminen ja lahjakkuus ovat kaksi eri asiaa ja että kouluissa ei riittävästi tällä hetkellä tunnisteta lahjakkuuden potentiaalia. Kenen lahjakkuus kehittyy ja jalostuu, kenen jää kehittymättä tai jopa hiipuu? Kouluilla, oppilaitoksilla ja opettajilla on mahdollisuus olla vaikuttamassa siihen, että mahdollisimman moni lahjakkuus tunnistetaan ja jokaisen opiskelijan vahvuuksia osataan tukea.

Dokumentti avaa lahjakkuuden käsitettä monipuolisesti ja auttaa lahjakkuuden moni-ilmeisyyden tiedostamisessa. Dokumentissa myös esitellään keinoja, joiden avulla lahjakkuutta opitaan tunnistamaan. Dokumentti on tarkoitettu opetuksen parissa työskenteleville, kaikille vanhemmille ja jokaiselle omasta lahjakkuudestaan ja sen kehittämisestä kiinnostuneelle. Vahva yhteiskunnallinen sanoma avaa myös keskustelun: Miten lahjakkaiden opetus tulisi järjestää, jotta jokainen saisi oman tasonsa mukaisesti haasteita ja säilyttäisi motivaationsa? Onko lahjakkaiden erityisopetus elitismiä vai edellytys Suomen kilpailukyvylle?

Asiantuntijoina dokumentin käsikirjoituksessa ovat olleet mukana HAMK Ammatillisella opettajakorkeakoululta Anita Olkinuora, Jaakko Helander ja Päivi Pukkila. He kaikki ovat olleet työssään läheisesti tekemisissä lahjakkuuden problematiikan kanssa. Olkinuora on psykologi ja tehnyt työuransa opettajana, Helander on kasvatustieteen dosentti, psykoterapeutti ja yliopettaja, Pukkila työskentelee opinto-ohjaajana ja opettajankouluttajana. Dokumentin käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut multimedia-assistentti Niina Mero. Dokumentin tuotantoon on osallistunut lisäksi asiantuntijoita hankkeista HUIPUT KEHIIN, KILTA ja Yhdessä.

Katsele dokumentti HAMKin YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=GusNch62kuk

Osallistu keskusteluun Facebookissa, Huiput Kehiin -ryhmässä: http://bit.ly/Lahjakkuus

Lisätietoja:
Lahjakkuus – potentiaalista voimaksi -dokumentin ohjaaja Niina Mero, p. (03) 646 3366 (tuotantoa koskevat asiat)
Lahjakkuus – potentiaalista voimaksi -dokumentissa mukana oleva asiantuntija Jaakko Helander, yliopettaja, p. (03) 646 3341
Lahjakkuus – potentiaalista voimaksi -dokumentissa mukana oleva asiantuntija Päivi Pukkila, lehtori, p. (03) 646 2741
HUIPUT KEHIIN -hanke, projektipäällikkö Tuomas Eerola, p. (03) 646 3316 (sisällölliset asiat)

Kaikkien sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs