Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKissa alkaa kriisi- ja katastrofityön koulutus

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa alkaa kriisi- ja katastrofityön koulutus

Tiedote.
Julkaistu: 11.01.2012 klo 10:17
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun ylempien korkeakoulututkintojen yksikössä alkaa 12.1.2012 kriisi- ja katastrofityöhön painottuva Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma, joka johtaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon.

Opetus toteutetaan pääsääntöisesti verkossa. Opinnot sisältävät kaksi tai kolme lyhyttä lähiopetusjaksoa lukukaudessa. Opintojaksoja toteutetaan osin FUAS-yhteistyössä* Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun sekä walesilaisen Glamorganin yliopiston kanssa.

Opiskelun aloittaa 30 sosiaali- ja terveysalan esimiestehtävissä toimivaa tai niihin aikovaa henkilöä. Opiskelu kestää n. 2,5 vuotta. Tutkinnon suorittaneilla on valmiudet asiantuntija-, kehittämis- ja esimiestehtäviin sosiaali- ja terveysalalla erityisesti kriisi- ja katastrofityössä.
 
Koulutusohjelman painotusalueita ovat muutos ja tulevaisuuden ennakointi, kriisi- ja katastrofityön johtaminen, monikulttuurisissa ja monialaisissa työryhmissä toimiminen sekä yksilöiden ja ryhmien johtaminen myös vaikeasti ennakoitavissa olosuhteissa.

Koulutusta työelämän tarpeisiin

Koulutuksessa korostetaan työelämän kehittymistä ja työelämän tarpeisiin vastaavaa koulutuksen suunnittelua, toteutusta ja arviointia. Työelämän osaamisvaatimukset ohjaavat opetusta ja sen kehittämistä. Opiskelijalle tämä tarkoittaa sellaisen asiantuntijuuden kehittymistä, joka turvaa menestymisen työelämässä ja luo edellytykset työelämän kehittämiselle. 

Verkostoitunut asiantuntijayhteisö

Toimintaympäristö on asiantuntijayhteisö, jossa opiskelija kehittää taitojaan työtehtäviensä ohessa opiskellen. Verkostoitunut toimintatapa opiskelijakollegoiden ja opettajien välillä mahdollistaa sen, että opiskelijalla on takanaan asiantuntijayhteisö, jossa syvällinen osaaminen muodostuu asiantuntijuutta jakamalla ja toisilta oppien. Opiskelija toimii myös työelämän asiantuntijayhteisöissä rakentaen samalla omaa verkostoaan.  Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneella on siten hyvät valmiudet kehittää sosiaali- ja terveysalaa ja sen kriisi- ja katastrofityön käytänteitä sekä toimia alan kehittämis- ja esimiestehtävissä.

Verkkototeutus työssäkäyvälle opiskelijalle

Opetus toteutetaan pääsääntöisesti verkossa. Opinnot sisältävät kaksi tai kolme lyhyttä lähiopetusjaksoa lukukaudessa.  Opintojaksoja toteutetaan osin FUAS-yhteistyössä* Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun sekä walesilaisen Glamorganin yliopiston kanssa.

Ensimmäinen lähijakso toteutetaan 12.-14.1.2012 Visamäessä Hämeenlinnassa. Lisätietoja: tutkijayliopettaja Päivi Huotari  03 646 4753.

* FUAS-liittouma – Federation of Universities of Applied Sciences - on Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostama strateginen liittouma.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi puh. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs