Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin yrittäjyyskasvatuksen tutkijaryhmälle parhaan artikkelin palkinto Portugalissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin yrittäjyyskasvatuksen tutkijaryhmälle parhaan artikkelin palkinto Portugalissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 15:50
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu on mukana toteuttamassa valtakunnallista Yrittäjyyskasvatuksen kehittämishanketta (YVI). Osana hanketta AOKK:ssa kokeiltiin riskinottamista vahvistavaa pedagogiikkaa ja tutkittiin kahden elokuussa 2011 aloittaneen opettajankoulutusryhmän yrittäjämäisyyttä. Tutkijaryhmän muodostivat lehtorit Heikki Hannula ja Taru Dorra, yliopettaja Markku Kuivalahti ja korkeakouluharjoittelija Tarja Hallavainio. Heikki Hannula esitteli ryhmän artikkelin aiheesta ENTENP 2013 -konferenssissa Portugalissa. Artikkeli voitti konferenssin parhaan artikkelin palkinnon, ja se myös julkaistaan kansainvälisessä tiedelehdessä.

Heikki Hannula kertoo, että tutkijaryhmä analysoi kahden elokuussa 2011 opintonsa HAMK Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa aloittaneen ryhmän yrittäjämäisyyttä. - Normaalin opettajajohtoisen koulutuksen sijaan opiskelijaryhmät jaettiin pienryhmiin, joille kullekin annettiin vastuu yhden ammatilliseen opettajankoulutukseen kuuluvan opintojakson itsenäisestä suunnittelusta, toteuttamisesta ja arvioinnista.

- Opettajankouluttajien tehtävänä oli seurata toimintaa sivusta ja puuttua siihen vain väliintuloilla tarpeen vaatiessa. Opiskelijoiden reaktioissa ja kehityksessä voidaan erottaa Paula Kyrön kehittämän riskipedagogiikan mukaisesti hämäännyksen, toimeen tarttumisen ja oppimisen vaiheet, Hannula toteaa.

ENTENP 2013 -konferenssin tarkoituksena oli koota yhteen opettajien yrittäjyys- ja yrittäjyyskasvatusosaamista edistäviä toimijoita ja antaa heille tilaisuus tietojen ja hyvien käytänteiden vaihtoon. Konferenssi järjestettiin kesäkuun alkupuolella Guardassa Portugalissa.

YVI on ESR-rahoitteinen ja Opetushallituksen koordinoima valtakunnallinen vuosille 2010 – 2013 ajoittuva opettajankoulutuksen kehittämishanke. Sen tarkoituksena on parantaa koko opettajankoulutuksen kentän yrittäjyyskasvatusvalmiuksia. ESR-rahoituksen lisäksi hanke saa tukea Kerhokeskus – koulutyön tuki ry:ltä, työ- ja elinkeinoministeriöltä sekä Turun seudun Kehittämiskeskukselta.

Lisätietoa
lehtori Heikki Hannula, p. +358 40 830 7427 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
AOKK:n johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, p. +358 40 587 8029 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvassa Taru Dorra ja Heikki Hannula. 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs