Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin vuoden opiskelija ja aluevaikuttaja palkittiin 19.12.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin vuoden opiskelija ja aluevaikuttaja palkittiin 19.12.

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2012 klo 12:28
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö on vuodesta 2008 lähtien palkinnut apurahalla vuoden opiskelijan ja vuoden opettajan. Tänä vuonna vuoden opettajan sijaan palkittiin vuoden hamkilainen aluevaikuttaja.

Vuoden 2012 opiskelijaksi säätiön hallitus on valinnut Valkeakoskelta Degree Programme in Industrial Management -koulutusohjelman opiskelijan Emmanuel Mautinin. Palkitsemisperusteina säätiön hallitus lausui muun muassa seuraavaa:

Emmanuel Mautin on ollut yksi parhaimmista koulutusohjelman opiskelijoista. Hän on ollut erittäin pidetty opiskelijatoverien sekä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa.

Emmanuel on ollut hyvin tunnollinen kaikissa opintosuorituksissaan ja nopea oppija. Hän on osallistunut aktiivisesti projekti- ja ryhmätöihin ja tehnyt annetut tehtävät aina laadukkaasti ja aikataulun mukaan. Hänen opintosuorituksensa ovat kiitettävät. Hän on myös aina pyydettäessä osallistunut monenlaisiin tutkimus- ja kehittämisprojekteihin mm. opiskelijahyvinvoinnin ja koulutusohjelman kehittämiseksi.

Emmanuel on toiminut myös opiskelijatuutorina. Hän on peredyttänyt niin ulkomaalaisia kuin suomalaisia uusia opiskelijoita opiskelu- ja asumisympäristöön ja auttanut heitä ryhmäytymään. Vapaa-ajallaan hän on toiminut myös vapaaehtoisena mentorina toisille ulkomaisille opiskelijoille tukien, kannustaen ja opastaen heitä selviytymään vieraassa kulttuurissa ja monikulttuurisessa opiskeluympäristössä. Koko HAMKissa opiskelunsa ajan Emmanuel ansaitsi toimeentulonsa sanomalehden jakajana ja siivoustyössä.

Vuoden 2012 hamkilaiseksi aluevaikuttajaksi säätiön hallitus on valinnut tutkijayliopettaja Lassi Martikaisen. Palkitsemista perusteltiin seuraavasti:

Lassi Martikainen on työskennellyt määrätietoisesti Ohutlevykeskuksen rakentamiseksi. Erityisen merkittäväksi työn tekee pitkäjänteisyys, järjestelmällinen kehittäminen ja vahva työelämän tarpeiden huomioiminen. Ohutlevykeskus on tänä päivänä tutkimus- ja kehitystyön yksikkönä alueellisesti yksi merkittävimmistä toimijoista, joka toimii myös taloudellisesti kestävällä pohjalla. Ohutlevykeskus on myös kansallisesti merkittävä ja tunnustettu tutkimusyksikkö.

Lisäksi säätiön hallitus päätti jakaa rehtori Veijo Hintsasen juhlastipendin hoitotyön koulutusohjelman opiskelija Sanna Alangolle. Palkitsemisperusteina säätiön hallitus lausui muun muassa seuraavaa:

Sanna Alanko on opiskellut 3,5-vuotisen tutkinnon 2,5 vuodessa. Hän on opiskellut vastuullisesti ja menestyksekkäästi. Lisäksi hän on ollut hyvin yhteistyökykyinen ja rakentava ryhmässään, koulutusohjelman sisällä että sen ulkopuolisten tahojen ja työelämän suuntaan. Hänellä ei ole ollut aiempaa kokemusta alasta, ja siitä huolimatta hän on edennyt opinnoissa hyvin ja nopeasti opiskellen myös kesäaikaan.

Sannaa on harjoittelujaksoilta saaduissa työelämäpalautteissa kehuttu luotettavaksi ja itseohjautuvaksi. Myös hänen vuorovaikutustaitojansa on kehuttu.

Sanna on tehnyt opinnäytetyönsä kansainväliselle BioLife -hankkeelle. Tämän opinnäytetyön aihepiiri liikkuu hoitotyön, elintarvikealan ja yrittäjyyden rajapinnassa ja rikkoo näin perinteisen hoitotyön opinnäytetyön rajoja.

Lisätiedot
säätiön asiamies Jyrki Miettunen, p. 03 646 4215 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs