Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin tulevaisuuden linjauksia kuntayhtymän kesäseminaarissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin tulevaisuuden linjauksia kuntayhtymän kesäseminaarissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2013 klo 14:20
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän hallituksen kesäseminaarin aiheita olivat mm. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) uudistettava strategia (2014 - 2020) sekä siihen pohjaavaa toimilupahakemus. Toiminnan jatkuminen kaikilla nykyisillä paikkakunnilla sekä tutkimustoiminnan vahvistaminen olivat keskeisiä teemoja.

Toimilupahakemus on osa valtakunnallista ammattikorkeakoulu-uudistusta, jonka tavoitteena on vahvistaa ammattikorkeakoulujen asemaa alueellisen kilpailukyvyn rakentajana sekä työelämän uudistaja.  Toimilupaa koskevat päätökset tulevat vuoden lopussa. Myönteinen päätös edellyttää, että HAMK voi osoittaa mm. opetuksen ja tutkimuksen korkean laadun, terveen talouden tunnusluvut sekä alueellisen vaikuttavuuden sekä nyt että seuraavalla viisivuotiskaudella.  Tilanne on vaativa, sillä ammattikorkeakoulujen rahoitus laskee seuraavien vuosien aikana lähes viidenneksellä.  ”HAMKin henkilöstö on tehnyt onnistuneesti ennakoivaa uudistamistyötä, jonka pohjalta olemme hyvissä lähtökuopissa uuden, pysyvän toimiluvan saamiseksi” sanoo yhtymähallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov.

Hakemusta valmistellaan siltä perustalta, että toiminta säilyy kaikilla nykyisillä paikkakunnilla. Yksikkörakennetta keskitetään Hämeenlinnan kantakaupungissa. Hakukohteita ja koulutusvastuita vähennetään aiemmin päätetyn mukaisesti. Kaikilla kampuksilla turvataan opiskelijoiden palvelut eikä opetuksen resursseja leikata. Opetusta kehitetään voimakkaasti työelämälähtöiseen, tutkimusta opetukseen integroivaan suuntaan sekä virtuaalitoteutuksiin. ”Opetuksen uudelleen organisointi kolmeen erilaista oppimista tukevaan malliin tuo uusia mahdollisuuksia opiskelijoille ja opetustyöhön” toteaa puheenjohtaja ja jatkaa ”Kestävän taloudellisen pohjan rakentaminen vaatii säästötoimia, mutta ne ovat hallittavissa olevan kokoisia eivätkä vaadi opetukseen resursseihin puuttumista.”

HAMKin rehtori, kuntayhtymän pääjohtaja Pertti Puusaari toteaa: ”Toimilupahakemuksessa keskeiseksi muodostuu koko HAMKin kattava laadunhallinta ja siitä johtuvat yhtenäiset toimintatavat. HAMK on siis yhtenäinen korkeakoulu, jossa toiminta on osaamisen ja talouden näkökulmasta terveellä pohjalla. HAMKin tapauksessa toimintojen keskittäminen ajaisi tilanteeseen, jossa uusien kiinteistöjen rakentaminen johtaisi mm. koulutuksen resurssien merkittävään leikkaamiseen.”

Lisätietoja:

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov, puh. 050 511 3112

Kuntayhtymän pääjohtaja, rehtori Pertti Puusaari, puh. 0400 469 605

Talousjohtaja Mirja Pöhö, puh. 0400 712 331

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs