Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin tiivis kansainvälinen yhteistyö tulee hyödyttämään Kanta-Hämettä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin tiivis kansainvälinen yhteistyö tulee hyödyttämään Kanta-Hämettä

Kutsu.
Julkaistu: 14.09.2011 klo 11:13
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tiedote/kutsu
14.9.2011

 

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) alkaa tehdä valitsemiensa kansainvälisten partnereiden kanssa syvällisempää yhteistyötä kuin tähän asti. Tavoitteena on, että nyt valittujen korkeakoulukumppanien kanssa yhteistyötä tehdään laajalla rintamalla kaikkialla HAMKissa. Myös HAMKin sidosryhmät tulevat hyötymään tästä.

Yhteistyö aloitetaan seminaarissa

HAMKin valitsemat kolme strategista partneria ovat

- Jianxi Science & Technology Normal University, Kiina

- Feevale University, Brasilia

- Via University College, Tanska

Tiiviin yhteistyön aloittamiseksi HAMKin Visamäen kampuksella järjestetään 21.–23.9.2011 seminaari, johon osallistuu edustajia kaikista kansainvälisistä partnerikorkeakouluista.

Tiedotusvälineenne edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaarin ohjelmaan kuuluvaa strategisen kumppanuussopimuksen esittely- ja allekirjoitustilaisuutta HAMKin Visamäen kampukselle valtuustosaliin (os. Visamäentie 35 A) torstaina 22.9.2011 klo 11–12.30.

- Seminaari on näiden korkeakoulujen ensimmäinen yhteinen kokoontuminen, jossa olemme luomassa yhteistä pohjaa toiminnan kehittämiselle. Haluamme kokea ja tunnistaa, että tästä tämä alkaa ja nyt tämä muuttuu puheista todeksi, kehitysjohtaja Pertti Puusaari kertoo.

Yhteistyöstä hyötyvät sekä sidosryhmät että opiskelijat

Sen lisäksi, että seminaarissa strategiset partnerit pääsevät tutustumaan toisiinsa, seminaari on avattu myös Kanta-Hämeen alueen toimijoille, jotka voivat hyödyntää jatkossa HAMKin strategista partneriverkostoa.

- Yhteistyöhön pääsee vielä jatkossakin mukaan. Tavoitteena on löytää mahdollisimman paljon yhteisiä kehittämisen aihioita, Puusaari toteaa. - Kansainvälistyminen ei ole helppoa. On tärkeää, että kokoamme voimamme ja suuntaamme toimenpiteitä toisiamme tukien.

- Voimme jatkossa auttaa paremmin toimialueemme sidosryhmiä kansainvälistymään. Ensi vuoden aikana meillä on jo uusia toimenpiteitä käytössä. Yhteistyötä kehitetään ainakin neljän vuoden aikajänteellä, Puusaari avaa.

Puusaari uskoo, että syvällinen yhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa mahdollistaa HAMKin mukanaolon kansainvälisten tutkimusverkostojen rakentamisessa. Tällöin opiskelijat voivat osallistua yhteisiin, kansainvälisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin osana opintojaan.  Strategisesta yhteistyöstä on varmasti hyötyä myös koulutuksen kehittymiseen.

- HAMKissa strategisten partnereiden nimeäminen on alkuvaiheessa. Toistaiseksi neuvottelut on käyty näiden kolmen korkeakoulun kanssa. Prosessi jatkuu edelleen, ja ensin edetään talon sisällä yhteistyössä koulutus- ja tutkimuskeskusten kanssa. Sen jälkeen neuvotteluja käydään 3–4 eurooppalaisen yhteistyökorkeakoulun kanssa vielä tämän syksyn aikana. Strategisessa partnerisuhteessa keskeistä on yhteinen sitoutuminen sekä laaja-alaiseen että syvälliseen yhteiseen kehitystyöhön, josta hyötyvät erityisesti opiskelijat ja alueen toimijat. Yhteistyön syventämisessä avainasemassa ovat koulutus- ja tutkimuskeskustemme väki, kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen lisää.

Samaan aikaan tanskalaisten opettajien taidenäyttely Visamäessä

HAMKilla on ollut yhteistyötä VIA University Collegen (ennen Horsens Polytechnic ja Vitus Bering) kanssa jo 1990-luvun alkupuolelta asti. Yhteistyö on käsittänyt perinteisen opiskelija- ja henkilökuntavaihdon lisäksi erilaisia yhteisiä projekteja niin EU:n kuin opetus- ja kulttuuriministeriönkin rahoittamana. Nyt HAMKin Visamäen kampukselle D-talon näyttelyvitriineihin pystytetty taidenäyttely on omalta osaltaan jatkumoa yhteistyölle: kaikki esillä olevat piirrokset ja maalaukset ovat VIA:n opettajien tekemiä. Teokset ovat esillä 19.9.–7.10.2011.

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Pertti Puusaari, p. 03 646 4220

Kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen, p. 03 646 4401

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs