Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin opiskelijat talkoilevat näkymiä komeammaksi Tenholan linnavuoren kansallismaisemassa 21.5.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opiskelijat talkoilevat näkymiä komeammaksi Tenholan linnavuoren kansallismaisemassa 21.5.

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2013 klo 13:35
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tulevat HAMKin metsätalousinsinöörit, hortonomit, agrologit ja ympäristösuunnittelijat tekevät risusavottaa 21.5. tiistaina klo 10-14 Tenholan linnavuoren rinteillä Hattulassa. Tavoitteena on raivata puita ja pusikkoa, jotta näkymät Hämeenlinnan Aulangon ja Sääksmäen Rapolan linnavuorille sekä Vanajaveden suuntaan avautuisivat ja muistuttaisivat kävijöitä historiallisesta linnavuoriketjusta.

Tenhola voitti äänestyksen Facebookissa

Talkoopäivä on osa HAMKin biotalouden koulutus- ja tutkimuskeskuksen Ketä kiinnostaa -yhteishakukampanjaa keväällä 2013. Facebook-äänestyksessä pyydettiin valitsemaan yksi kunnostusta kaipaava ympäristökohde. Muut äänestyksessä mukana olleet kohteet olivat Vartiovuori Mustialassa ja Eerolan perintötila Evolla.

Museovirasto ja Vanajavesikeskus kiittävät

Talkoopäivä Tenholassa toteutuu yhteistyössä Viestejä Vanajavedellä -hankkeen ja Museoviraston kanssa. Museovirasto on hoitanut linnavuoren maisemia 1990-luvun alusta vuoteen 2010 saakka työllisyysvaroin sekä yhteistyönä eri oppilaitosten kanssa. Siitä huolimatta keskeiset maisemanäkymät ovat umpeutumassa.

”Vanajaveden laakson kansallismaisema tarvitsee jatkuvaa kunnostustyötä ja tämä HAMKin järjestämä tempaus on ilahduttava esimerkki ympäristön ja kulttuurin huomioimisesta.”, kommentoivat talkoopäivän työnjohtaja Olli Soininen Museovirastosta ja Mika Soramäki Viestejä Vanajavedellä -hankkeesta.  

Päivä alkaa työnjaolla, puolenpäivän aikoihin pidetään evästauko ja töitten tuloksia ihastellaan klo 14. Talkoolaisilla on mukanaan muiden asianmukaisten varusteiden lisäksi vesurit.

Media on tervetullut tutustumaan talkoisiin koko päivän ajan.

Lisätietoja

Pia Rupponen, HAMKin Biotalouden markkinointi, puh. 050 574 6197
Olli Soininen, Museovirasto, puh. 040 128 6185
Mika Soramäki, Viestejä Vanajavedellä -hanke, puh. 050 408 7441

Ajo-ohje: Parolasta Merventien päähän, josta vasemmalle viitoitettua hiekkatietä 100 m, oikealle 300 m ja edelleen oikealle 400 m. Paikalla pieni pysäköintialue, josta polku linnavuorelle.

http://www.tyrvanto.net/verkko/nahtavyys/tenhola.htm

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs