Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin opiskelijat opettavat koodausta Hämeenlinnan alakoululaisille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opiskelijat opettavat koodausta Hämeenlinnan alakoululaisille

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 15:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijat jalkautuvat Hämeenlinnan alakouluihin opettamaan ohjelmointia. Syksyn aikana Ruununmyllyn ja Kirkonkulman koulujen halukkaat 5.-6. luokkalaiset pääsevät opettelemaan ohjelmoinnin eli koodauksen perusteita koodikerhoissa.

Tietokoneohjelmointi rantautumassa peruskouluihin

Koodikerho antaa ensikosketuksen alakoululaisille ohjelmointiin. Tietokoneohjelmointi on kirjattu uuteen opetussuunnitelmaan, joka rantautuu kouluihin ensi syksynä 2016. Hämeenlinnassa asiaan on otettu jo etumatkaa.

– Koodikerhoissa meillä on käytössä pelinkehitysympäristö, jossa ohjelmoidaan yksinkertaista grafiikkaa näytöille ja laitetaan elementtejä liikkumaan. Kerhokertoja on yhteensä neljä. Näissä saa hyvän perustan koodaukselle. Ohjelmoinnin myötä kehittyy myös looginen ajattelu, joka auttaa varmasti kaikessa tulevaisuuden työssä. Ohjelmointi on nousemassa vahvasti myös yleissivistykseen kuuluvaksi teemaksi, kertoo koodikerhoja koordinoiva HAMKin lehtori Tommi Saksa.

Koodikerhojen vetäminen kehittää myös HAMKin opiskelijoiden eli kerhojen vetäjien ammatillista osaamista, mutta tuo heille myös kokemusta koulutuksen suunnittelusta ja kouluttajana toimimisesta.

”Tuleekohan meistä isona koodareita?”

Kirkonkulman koulun ensimmäisellä koodikerhon kokoontumiskerralla tunnelma oli käsinkosketeltavan innostunut. Oppilaat pohtivat ennen kerhon alkua, että pääsevätköhän he tekemään oikeita pelejä, onkohan jalkapallopeli FIFA tehty tällä samalla ohjelmalla ja tuleekohan heistä isona koodareita. Koodausohjelmaksi valikoitui ohjelma, jolla ohjelmoidaan aivan oikeitakin pelejä. Ohjelmoinnilla tarkoitetaan tietokoneen käskemistä tehdä erilaisia asioita sekä keskustelua sen kanssa.

– Koodikerho täyttyi viikon sisällä ilmoittautumisen alkamisesta. On mahtavaa, että saimme mukaan myös useampia tyttöjäkin. Osa oppilaista tuli kerhoon mukaan pitkälti oman innostuksen pohjalta, mutta osan vanhemmat ovat kannustaneet lapsiaan osallistumaan kerhoon, jotta he saisivat tulevaisuuden kannalta tärkeää osaamista. Meillä peruskoulun opettajilla ei ole vielä osaamista opettaa lapsille näitä taitoja, joten yhteistyö HAMKin kanssa on hienoa, kertoo Kirkonkulman koulun opettaja Sami Heino.

Kuvassa: Kirkonkulman koulun oppilaan Niko Salmisen ensimmäisiä koodaustöitä.

Lisätietoja

Tommi Saksa, lehtori, HAMK, p. 050 574 5421, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Sami Heino, luokanopettaja, Kirkonkulman koulu, p. (03) 621 4581 sp. sami.heino@hameenlinna.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs