Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin opettajien englanninkielen taito arvioidaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opettajien englanninkielen taito arvioidaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2011 klo 10:57
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK haluaa olla etujoukoissa kehittämässä opettajien osaamista ja osaamisen arviointia. Tänä syksynä koko HAMKin englanninkielistä opetusta antava henkilöstö arvioidaan yhtenäisellä ja kehittävällä menetelmällä.

Englanniksi HAMKissa opetusta antaa n. 65 henkeä. Aikaisemmin opettajien kielitaidon arviointi on perustunut itsearviointiin ja opiskelijoilta saatuun palautteeseen. Yhteisen ja kattavan menetelmän tarkoituksena on kehittää henkilöstön osaamista ja parantaa opetuksen laatua strategisten tavoitteiden mukaisesti.

- Kyse on prosessista, jossa opettajalla on todella aktiivinen rooli, kertoo arviointeja tekevä Brian Joyce. - Opettaja kokoaa tuntinsa arvioimisen ja haastattelun tueksi aineistoa, esim. toteutussuunnitelmasta, oppimateriaalista tai virtuaalisesta oppimisympäristöstä. Arvioija ja opettaja käyvät näiden pohjalta keskustelun kurssista, sen toteutuksesta ja materiaaleista. Tämän jälkeen opettaja kutsuu arvoijan yhdelle tunnilleen, josta saa kirjallisen palautteen. Arvioija perustaa palauteraporttinsa sekä materiaaliin että oppituntiin. Viimeiseksi käydään vielä henkilöstöhallinnon kanssa neuvottelut koulutustarpeista, jos niitä on matkan varrella tullut esiin.

"Ei ole kyse siitä, miten puhuu englantia"

Tutkijayliopettaja Henrik Räsänen on ensimmäinen prosessissa mukana ollut opettaja. - Mielestäni tässä ei ole kyse kielitaidosta erillisenä elementtinä, vaan siitä, miten saa viestinnällään kosketuksen ihmisiin ja miten tukee opiskelijan oppimisprosessia kulttuurisesti ja pedagogisesti oikealla tavalla. Käytännössä kävimme Brianin kanssa läpi Societal Change -kurssiani ensin paperilla ja syvällisesti keskustellen; sitten Brian istui luennolla 120 opiskelijan kanssa ja tarkkaili käytännön toteutusta. Itselleni prosessin parasta antia oli korkeatasoinen keskustelu ja uudet ajatukset: Brian haastoi minut tuoreesta näkökulmasta kehittämään kokonaisuutta!

Taustana osaamisen johtaminen

Prosessin suunnitteluun ovat osallistuneet henkilöstöpäällikkö Heidi Ahokallio-Leppälä ja HAMKin Kielikoulutuskeskuksen johtaja Taina Juurakko-Paavola.

Henkilöstöpäällikkö Heidi Ahokallio-Leppälän mukaan meneillään olevia arviointeja vauhdittaa se, että englanninkieliset koulutusohjelmat auditoidaan v. 2012. - Meillä tulee olla itsellämme tieto siitä, millä tasolla olemme tällä hetkellä ja miten tätä tasoa kehitämme eteenpäin. Tarkoitus on kehittää arviointijärjestelmää niin, että se mahdollistaa jatkossa myös suomenkielisten koulutusohjelmien ja niissä toimivien opettajien osaamisen arvioinnin.

Taina Juurakko-Paavola on puolestaan tuonut erityisesti esiin kielitaidon arviointiin liittyviä näkökulmia: - HAMKin valitsema toimintatapa on ainutlaatuinen: meillä kielitaito nähdään vain yhtenä osana englanninkielisen opetuksen toteuttamista ja siksi opettajia ei laiteta mihinkään kielitaitotestiin, vaan seurataan käytännössä, miten opettajat pärjäävät todellisissa opetustilanteissa.
 
Lisätietoja
henkilöstöpäällikkö Heidi Ahokallio-Leppälä, p. 03 646 4202 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
lehtori Brian Joyce, p. 03 646 2333 tai  sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs