Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin maisemasuunnittelun opiskelijoille taas voitto Ihmepuutarha-kisassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin maisemasuunnittelun opiskelijoille taas voitto Ihmepuutarha-kisassa

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 11:55
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maisemasuunnittelun koulutusohjelmassa Lepaalla hortonomiksi (AMK) opiskelevat Kati Jukarainen ja Mervi Kokkila korjasivat voiton VR-Groupin ja Berner oy:n (Green care-tuotteet) järjestämässä opiskelijoille avoimessa kilpailussa, jossa haettiin suunnitelmaa ja toteuttajaa Helsingin päärautatieasemalle toukokuussa nousevalle urbaanille puutarhalle. Myös viime vuoden kisan voittivat maisemasuunnittelun opiskelijat.

Opinnot auttoivat illuusion suunnittelussa

Suunnitelman nimi on Mystinen puutarha. Suunnitelman kantavia teemoja olivat illuusio, ilo ja ihmetys. - Suunnitelmassa halusimme antaa uusia ideoita kotipuutarhureille yllättävässä paikassa. Suunnitelman teko oli pitkälti kertausta maisemasuunnittelun opinnoista, joista olikin meille suurta kilpailuetua, kertoo Kati Jukarainen.

Lepaalta lähtee tiimi auttamaan

Ihmepuutarha rakennetaan 16.-19.5. ja se on valmis 20.5. Avajaistapahtuma pidetään 21.5. Ihmepuutarhaa ovat rakentamassa Ihmepuutarhan yhteistyökumppaneiden edustajat ja HAMKin Lepaan yksikön muista opiskelijoista koottu rakennustiimi. - On hienoa päästä rakentamaan kokonaisuutta ja yksi isoimmista jutuista voitossa on juuri suunnitelman realisoituminen, iloitsee Jukarainen.

Aidosti uusi lähestymistapa puhutteli tuomaristoa

Ihmepuutarha-suunnitelman lähtökohdaksi tuli ottaa hyötyviljelyn ja koristekasvien yhdistäminen. Tavoitteena oli mielikuvitusta käyttäen suunnitella koko kesän kukoistava, näyttävä kokonaisuus, joka herättelisi aisteja myös hyötyviljelyn näkökulmasta.

Jukaraisen ja Kokkilan työn valinnut raati kuvaili sitä kauniiksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi, jossa on huomioitu hyötyviljelynäkökulma sekä hauskalla ja yllättävällä tavalla toteutetut yksityiskohdat. Hankkeen suojelijana toimii Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä: - Ihmepuutarha on upea hanke, joka on kaupunkilaisten ilona koko kesän. Minua viehättää erityisesti se, että puutarha kannustaa ihmisiä kokeilemaan puutarhanhoitoa itsekin inspiroivalla tavalla.

Lisätiedot:
www.ihmepuutarha.fi
Kati Jukarainen, puh. 040 728 8001, kati.jukarainen(at)student.hamk.fi
VR Group, arkkitehti Pirjo Huvila, puh. 040 8620 438, pirjo.huvila(at)vr.fi
Berner Oy, GreenCare-tuotteet, markkinointipäällikkö Sanna Höhnle, puh. 040 503 7729, sanna.hohnle(at)berner.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs