Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyö tiivistyy - askelmerkit sovittiin 4.6.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyö tiivistyy - askelmerkit sovittiin 4.6.

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 12:40
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyötä tiivistetään. Etenemistä käsiteltiin Visamäen kampuksella 4.6.2014 pidetyssä sidosryhmätapaamisessa. Paikalla oli kattava edustus alueen toisen asteen oppilaitoksista.

– Vahvistamme järjestelmällisesti kaikkia kampuksiamme. Nostamme yhteistyön toisen asteen koulutuksen toimijoiden kanssa uudelle, strategiselle tasolle, linjasi avauspuheenvuorossaan rehtori Pertti Puusaari.

Valkeakosken kampusyhteistyö on hyvä esimerkki syvemmästä kampusyhteistyöstä. Valkeakosken Tietotien lukion rehtori Jaana Lepän mukaan osa tiloista on yhteiskäytössä ja sisällöllinenkin yhteistyö on kasvamassa.

– HAMK on meidän lukiolaistemme tärkein opintoväylä, mutta vielä on työtä sen suhteen, miten lukiolaiset voisivat tehdä opintoja HAMKin puolelta. Opintojen aikaisesta yhteistyöstä on hyvä esimerkki kieliopinnot, joissa lukiolaiset opiskelevat yhdessä HAMKin vieraskielisten opiskelijoiden kanssa, hän totesi.

Alueen toisen asteen ammatillisten oppilaitosten muodostaman Välkky-verkoston toimintaa avasi kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta:

– Välkky-verkosto on toiminut jo useita vuosia. On paljon toimintoja, joita mietitään yhdessä. Hanketoiminta on yksi esimerkki toiminnosta, jota ei nykyään enää tehdä yksin.

Tilaisuuden aiheina olivat lisäksi myös yhteisten tilojen käyttö, yhteinen opiskelijoiden projektitoiminta, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen siirryttäessä toiselta asteelta korkea-asteelle, kansainvälisyys sekä Taitaja- ja Skills-toiminta.

Keskustelussa nousi esille, että yhteistyöstä on jo saatu selkeitä hyötyjä ja säästöjäkin. Yhteistyön tulevaisuudennäkymistä esille nousivat mm. HAMKin avointen opintojen, virtuaaliopintojen, ePortfolion sekä uraohjauksen kehittäminen yhteisinä pilotteina toisen asteen oppilaitosten kanssa. Myös esimerkiksi kansainvälistymisessä nähtiin yhteisiä mahdollisuuksia. Selkeäksi kehittämiskohteeksi nousi mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen siirryttäessä korkea-asteelle.

Lopuksi tilaisuuden juontajana toiminut Hämeen ammatti-instituurin rehtori ja HAMKin Biotalouden koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtaja Ari Mikkola sekä HAMKin vararehtori Risto Salminen esittivät konkreettisiksi yhteistyömuodoksi kahta kokeilua. Ammatilliselle puolelle ehdotetaan koulutuspolkukokeilua, joka toteutettaisiin kaikilla kampuksilla. Toinen kokeilu voitaisiin rakentaa lukioiden kanssa ohjauksen kehittämiseksi kaikilla kampuksilla. Päätettiin että esille nousseet yhteistyöideat työstetään konkreettisemmiksi ehdotuksiksi ja niistä valitaan toteutettavat. Loppuvuodesta tarkastellaan, miten ne ovat edenneet.

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari, p. 0400 469 605

Hämeen ammatti-instituutin rehtori Ari Mikkola, p. 0400 876 081

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs