Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin edustajat Kataisen ja Stubbin kanssa Turkkiin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin edustajat Kataisen ja Stubbin kanssa Turkkiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 10:43
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin kehitysjohtaja Pertti Puusaari ja Teknologiaosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtaja Tapio Kostamo vierailevat Turkissa pääministeri Jyrki Kataisen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin mukana 17.–20.4.2012.  

Matkan tarkoituksena on tiivistää Suomen ja Turkin poliittisia ja taloudellisia suhteita. Ankaraan ja Istanbuliin ministerien mukana matkustaa myös noin 40 suomalaisyrityksen edustajista koostuva vienninedistämisvaltuuskunta, joka edustaa energia-, ympäristö-, terveys-, ICT-, kaivos-, metalli- ja metsäsektoreita. Lisäksi valtuuskuntaan kuuluu yrityksiä rahoitus-, koulutus-, logistiikka- ja liikepalveluiden aloilta. Vienninedistämisvaltuuskunnan on koonnut Finpro.

Turkki on kasvanut yhä merkittävämmäksi markkinaksi ja sen alueellinen painoarvo tarjoaa monia mahdollisuuksia kauppa- ja taloussuhteiden kehittämiselle. Turkin talouskasvu on ollut huippunopeaa ja vuoden 2011 talouskasvu ylsi 8,5 %:iin. Turkin ja Suomen välinen kauppa on lähtenyt viime vuosina jälleen kasvuun. Vuonna 2011 Suomen ja Turkin kauppavaihto oli yli 1,2 miljardia euroa. Kauppatase on Suomelle vahvasti ylijäämäinen. Suomen pääasialliset vientituotteet ovat paperi, pahvi ja niistä valmistetut tuotteet, voimakoneet ja moottorit sekä puhelin-, radio-, tv- ja muut laitteet. Turkista tuodaan Suomeen moottoriajoneuvoja, vaatteita ja muita tekstiilituotteita.

HAMKin Teknologiaosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskuksessa on viisi englanninkielistä koulutusohjelmaa. Toimintaa on neljällä paikkakunnalla: Riihimäellä, Valkeakoskella, Hämeenlinnassa ja Forssassa. Tapio Kostamon mukaan koulutus- ja tutkimuskeskuksella on visioita myös koulutuksen viennistä.

– Tavoitteenamme on tukea alueemme elinkeinoelämän sekä opiskelijoidemme kansainvälistymistä. Panostamme markkinoinnissamme maihin ja alueisiin, joilla on merkitystä yhteistyöyrityksillemme. Turkissa on 74 miljoonaa asukasta, erinomainen sijainti Euroopan ja Aasian välissä sekä hyvät yhteydet Afrikkaan. Turkin odotetaan olevan kasvava talous tulevinakin vuosina, ja siksi suomalaiset yritykset ovat siitä kiinnostuneita. Tavoitteenamme on omalta koulutusyhteistyön osaltamme vahvistaa HAMKin ja suomalaisen yhteiskunnan suhteita Turkin vahvistuvaan hallintoon ja talouteen, kertoo Kostamo.

Turkissa toimii noin 30 täysin tai osittain suomalaisomistuksessa olevaa yritystä. Lisäksi noin 200 suomalaisyrityksellä on edustaja Turkissa.

Lisätietoja
kehitysjohtaja Pertti Puusaari, p. 03 646 4220 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Teknologiaosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtaja Tapio Kostamo, p. 03 646 2401 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs