Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin avoimella luennolla 20.4. luonto herää kevääseen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin avoimella luennolla 20.4. luonto herää kevääseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 13:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kevät on kasvun alkamisen aikaa kaikkialla luonnossa. Avoimen HAMKin kevään viimeisellä luennolla keskiviikkona 20.4.2016 tarkastellaan kevään tapahtumia metsäpuissa, luonnossa ja puutarhoissa.

Mitä puissa tapahtuu juuri nyt? Mistä puut tietävät lähteä kasvuun? Miten tutkimustietoa sovelletaan metsänviljelyssä? Luennon ensimmäisessä osiossa käsitellään puiden vuotuiskiertoa ja erityisesti keväällä tapahtuvaa elintoimintojen heräämistä ja niiden nopeaa vilkastumista. Luennoitsijana toimii HAMKin metsätalouden koulutuksen päätoiminen tuntiopettaja Henrik Lindberg Evolta. Opetusalana hänellä on mm. metsän- ja luonnonhoito, metsäekologia sekä kasvitiede.

Miten kasvi havaitsee kevään tulevan? Miten se ajoittaa kukkimisensa ja kasvuunlähtönsä juuri oikeaan aikaan? Miten ilmastonmuutos vaikuttaa kasvien käyttäytymiseen? Luennon jälkimmäisellä puolella keskitytään kevään etenemiseen luonnonkasveilla ja puutarhoissa fenologian havaintosarjoja käyttäen. Luennoitsijana toimii HAMKin Lepaan yksiköstä eläkkeellä oleva lehtori Matti Erkamo, jonka erityisosaamista ovat kasvinsuojeluasiat. Hän on kirjoittanut teokset Rikkakasviopas 2001 ja Uusi rikkakasviopas 2015.

Kaikille avoin ja maksuton luento järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa, C-rakennuksen auditoriossa (os. Vankanlähde 9, Hämeenlinna). Luentoa voi halutessaan seurata myös osoitteessa www.hamk.fi/avoinluento. Kahvitarjoilu alkaa klo 16, luento klo 16.30. Luento kestää noin puolitoista tuntia.

Avoin HAMK on kaikille avoin ja maksuton luentosarja, jossa on vahvasti esillä HAMKin eri alojen osaaminen. Avoimet luennot jatkuvat syksyllä 2016.

Lisätiedot

Tiina Björkskog, p. 03 646 3443 tai tiina.bjorkskog@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs