Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin aluevastuuraportti julkaistaan seminaarissa 14.3.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin aluevastuuraportti julkaistaan seminaarissa 14.3.

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 12:23
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoululta odotetaan tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi merkittävää tutkimus- ja kehittämispanosta toiminta-alueen elinkeinoelämän ja työelämän edistämiseksi. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) panostuksista on nyt koottu esimerkkejä aluevastuuraporttiin, joka julkaistaan kansainvälisyysseminaarissa 14.3.2012 Visamäen kampuksella.

Suurina toimijoina ammattikorkeakouluilla on merkittävä vastuu alueellisen vaikuttavuuden edistämisessä. HAMK on kahdesti valittu Korkeakoulujen arviointineuvoston toimesta aluekehitysvaikutuksen huippuyksiköksi. Toiminta-alueen ja ylläpitäjän odotukset ovat kuitenkin vieläkin korkeammalla. Alueen ainoana korkeakouluna HAMK kantaa normaalia suuremman vastuun korkeakouluille yleisesti määritellyistä tehtävistä.

– Tämän raportin olemme tietoisesti nimenneet aluevastuuraportiksi. Se olisi voinut olla myös aluevaikuttavuusraportti tai monen muun ammattikorkeakoulun tavoin yhteiskuntavastuuraportti. Olemme kuitenkin halunneet puhua aluevastuusta, joka korostaa sitoutumistamme toiminta-alueeseen ja vastuun ottamista sen kehittymisestä, kirjoittaa rehtori Veijo Hintsanen raportin esipuheessa.

Aluevastuu ei tarkoita sisäänpäin kääntymistä - ehkäpä jopa päinvastoin. – Me uskomme, että Hämeen ammattikorkeakoulusta voi kehittyä toiminta-alueen keskeisin uudistumisen dynamo, joka verkostoitumisensa ja ulospäin kääntymisensä ansiosta tuottaa alueen kehittymiseen tarvittavaa osaamista ja kehittämisimpulsseja, Hintsanen toteaa.

HAMK on alueen merkittävä voimavara jo tänään. Noin 7 000 opiskelijaa ja 800 henkilöstön jäsentä muodostavat mahtavan osaajapotentiaalin. Pelkkä HAMKin olemassaolo virkistää aluetta ostovoimana ja verovaroina. Monimuotoinen koulutus tuottaa alueen tarpeisiin osaavaa henkilöstöä, ja pelkästään opinnäytetyöt tuovat alueen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kehitystoimintaan vuosittain 250 henkilötyövuoden panoksen. Kaiken tämän lisäksi mm. vahva kansainvälistyminen ja T&K-toiminta parantavat alueen kilpailukykyä.

Aluevastuuraportti jaetaan seminaariin osallistuville. Tiedotusvälineiden edustajat voivat pyytää oman kappaleen johdon assistentilta Riitta Vesannolta, p. 03 646 4222 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi. Aluevastuuraportti julkaistaan myös HAMKin verkkosivuilla Tietoa HAMKista -osiossa.

Lisätietoja

rehtori Veijo Hintsanen, p. 03 646 4210 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs