Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKin aikuiskoulutuksella hyvä vetovoima

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin aikuiskoulutuksella hyvä vetovoima

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2012 klo 14:30
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valtakunnalliset ammattikorkeakoulujen yhteishaut ovat päättyneet. Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) haussa oli mukana AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia ohjelmia. Yhteensä 955 aloituspaikkaa tavoitteli 2786 ensisijaista hakijaa.  Aikuiskoulutuksen englanninkielisiin ohjelmiin haettiin erillishaussa. Hakijoita oli yhteensä 238 (50 aloituspaikkaa).

Nuorten yhteishaussa HAMKin kokonaishakijamäärä ja vetovoima laskivat hieman viime vuodesta. Niin sanottu vetovoimaluku ilmaisee ensisijaisten hakijoiden määrän suhteessa aloituspaikkoihin. HAMKin 740 aloituspaikkaa tavoitteli 1918 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 5783.

Vetovoimaisin HAMKissa nuorten haussa oli jälleen sosiaalialan koulutusohjelma, johon oli lähes kuusi ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Myös terveydenhoitotyön suuntautumisvaihtoehto sai lähes neljä ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Muita vetovoimaisia olivat hevostalouden suuntautumisvaihtoehto, kestävän kehityksen koulutusohjelma ja ohjaustoiminnan koulutusohjelma.

Ohjaustoiminta aikuisten haun ykkönen

Aikuisten yhteishaussa haettiin työn ohessa suoritettavan koulutukseen (ns. aikuiskoulutukseen), joka johtaa AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon. Kokonaisuutena HAMKin aikuiskoulutuksen vetovoima oli AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa valtakunnallisesti neljänneksi paras (yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 5,86 hakijaa). Ylemmissä AMK-tutkinnoissa yhtä opiskelupaikkaa tavoitteli 2,30 hakijaa, joka teki HAMKista valtakunnallisesti kuudenneksi vetovoimaisimman.

Suosituimmat AMK-tutkintoon johtavat työn ohessa suoritettavat koulutusohjelmat HAMKissa olivat ohjaustoiminta (lähes yhdeksän ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden) ja liiketalous (lähes kahdeksan ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden). Ylempään AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen vetovoimaisin koulutusohjelma oli yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen.

Erillishaussa haettiin englanninkieliseen AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtaviin koulutusohjelmiin. International Business -koulutusohjelma ja Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelma keräsivät hakijoita hieman viime hakukertoja vähemmän.

Valintakokeet touko-kesäkuussa  

Sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. Hakijoille valintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 15.6.2012 (AMK-tutkinto työn ohessa ja ylempi AMK-tutkinto) tai 2.7.2012 (AMK-tutkinto päiväopiskeluna). Mikäli joihinkin HAMKin koulutusohjelmiin jää vapaita aloituspaikkoja, niihin voidaan järjestää lisähakuja. Nuorten yhteishakuun on valtakunnallinen täydennyshaku 30.7.–2.8.2012.

Lisätietoja
Leena Luoma, p. (03) 646 4509 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs