Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKille myönnetty toimilupa – hakemus hyväksyttiin sellaisenaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKille myönnetty toimilupa – hakemus hyväksyttiin sellaisenaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 14:47
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valtioneuvosto myönsi HAMKille toimiluvan.

Toimilupahakemuksen teko sidottiin tiiviisti HAMKin strategian uudistustyöhön. Rehtori Pertti Puusaaren mukaan prosessit tukivat hyvin toisiaan: – Toimilupahakemusta tehdessä jouduimme tarkastelemaan tavoitteita ja toimintaa monelta kantilta. Nämä kirkastuivat ja kiteytyivät strategian pääkohdiksi. Toimiluvan myötä on hyvä jatkaa jo aloitettua strategian konkretisointia käytännön toimiksi.

Koulutustarve sekä pitkän tähtäimen toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset tehtävien järjestämiseksi ovat keskeisiä edellytyksiä toimiluvalle. Toimiluvassa määritellään, mitä ammattikorkeakoulututkintoja ja tutkintonimikkeitä ammattikorkeakoulu antaa. Toimiluvassa voidaan myös täsmentää tutkintokohtaista koulutusvastuuta. Siinä määritellään myös oikeus antaa ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja ja niiden tutkintonimikkeet. Lisäksi toimilupa määrittää oikeuden järjestää ammatillista opettajankoulutusta.

Päätös toimiluvasta noudattaa HAMKin hakemusta. Ammattikorkeakoulun ylläpitäjän tulee kuitenkin vuoden 2016 maaliskuun loppuun mennessä toimittaa valtioneuvostolle selvitys ammattikorkeakoulun kampusrakenteen kehittämisestä siten, että ammattikorkeakoulu toimii nykyistä vahvemmissa osaamiskeskittymissä. – Tämä näyttäisi vastaavan toimilupahakemuksen linjausta, toteaa rehtori Pertti Puusaari. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa sitä, että HAMK on jo kehittänyt toimintaansa haluttuun suuntaan: – Olemme lähteneet suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattikorkeakouluilta edellytettyjä rakenteellisia muutoksia. Esimerkiksi HAMK lopettaa kolme toimipistettään Hämeenlinnan kantakaupungissa ja siirtää toiminnat Korkeakoulukeskukseen. Tämän myötä vuonna 2015 meille on syntynyt Suomen suurin ammattikorkeakoulupohjainen innovaatiokeskittymä. Kehittämistyötä jatketaan kaikilla kampuksilla. Erityisen tärkeässä roolissa on yhteistyö toisen asteen oppilaitosten kanssa.

Maakuntajohtaja Timo Reina toteaa, että maakunnan kehittämisen kannalta on elintärkeää, että HAMK sai toimiluvan: – On äärimmäisen tärkeää, että HAMKin toiminta jatkuu vahvana maakunnan kaikilla seuduilla. Tämä oli ansaittu päätös, toiminnalla ja tekemällä ansaittu päätös.

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio korostaa HAMKin kehityshalukkuutta ja -valmiutta: – HAMK on lähtenyt kehittämään toimintaansa aina heti, kun on nähnyt tarvetta. Henkilöstö ja ylläpitäjät tehneet nyt entistä syvempää yhteistyötä ja tämä on nyt palkittu.

– HAMK on alueensa ainoa korkeakoulu, ja alueen koulutustason nosto on keskeinen tehtävä. Myönnetty toimilupa vahvistaa työmme jatkuvuuden, toteaa rehtori Puusaari. 

HAMKin toimilupahakemuksen tekstiosa on luettavissa opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.  

Päätös HAMKin toimiluvasta on myös luettavissa opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta

Lisätiedot:

Pertti Puusaari, p. 0400 469 605
Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän pääjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori

Sari Rautio, p. 040 522 0933
Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs