Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMKiin lähes 3700 ensisijaista hakijaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKiin lähes 3700 ensisijaista hakijaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2013 klo 14:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on päättynyt. Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) haussa oli mukana AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia ohjelmia. Yhteensä 1135:tä aloituspaikkaa tavoitteli lähes 3700 ensisijaista hakijaa.

Nuorten yhteishaussa eli päiväopiskeluna suoritettavissa koulutusohjelmissa vetovoima nousi viime vuodesta. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli lähes kolme ensisijaista hakijaa. Vetovoimaisimmat koulutusohjelmat olivat terveydenhoitotyön suuntautumisvaihtoehto, sosiaaliala, liiketalous, hevostalouden suuntautumisvaihtoehto ja muotoilu. Eniten suosiotaan viime kevään yhteishakuun verrattuna kasvattivat liiketalous ja tietotekniikka.

Aikuisten yhteishaussa eli työn ohessa suoritettavista AMK-tutkintoon johtavista koulutusohjelmista vetovoimaisin oli liiketalous, johon haki lähes 15 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Koulutusohjelma myös kasvatti reippaasti suosiotaan viime vuoteen verrattuna. Muita suosittuja koulutusohjelmia aikuisten yhteishaussa olivat hoitotyö sekä maisemasuunnittelu.

Myös ylemmissä AMK-tutkinnoissa vetovoima kasvoi viime vuodesta. Suosituimmat koulutusohjelmat olivat yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen johtaminen sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen.

Lisäksi samaan aikaan oli erillishaussa ylempään AMK-tutkintoon johtava englanninkielinen Business Management and Entrepreneurship -koulutusohjelma, johon oli 117 hakijaa. Aloituspaikkoja on 30.

Valintakokeet touko-kesäkuussa

Sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. Hakijoille valintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 14.6.2013 (AMK-tutkinto työn ohessa ja ylempi AMK-tutkinto) tai 1.7.2013 (AMK-tutkinto päiväopiskeluna). Mikäli joihinkin HAMKin koulutusohjelmiin jää vapaita aloituspaikkoja, niihin voidaan järjestää lisähakuja. Nuorten yhteishakuun on valtakunnallinen täydennyshaku 29.7.–1.8.2013.

Lisätietoja
Leena Luoma, p. (03) 646 4509 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs