Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK tuo tarjolle opettajankoulutuksen vauhtiväylän

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK tuo tarjolle opettajankoulutuksen vauhtiväylän

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 12:46
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu haluaa tukea opettajaksi opiskelevien nopeaa valmistumista ja tuo seuraavassa yhteishaussa tarjolle 13 kuukauden toteutuksia. Tätä aiemmin vastaavat opinnot on ohjattu suoritettaviksi 18 kuukaudessa. Myös opinto-ohjaajankoulutus ja erityisopettajankoulutus vauhdittuvat vuoden kestävään opiskeluun.

60 opintopisteen opiskelu edellyttää 1600 tuntia opiskelijan työtä. Opettajankoulutusten opinnot suoritetaan aina pääsääntöisesti muiden töiden ohessa. Tästä huolimatta moni opiskelijoista haluaisi tehdä opintojaan nopeamminkin, ja nyt tähän kysyntään halutaan vastata. Vauhtiväylä edellyttää, että opettajaopiskelija opiskelee kasvatustieteen perusopintoja kesällä, ja tämän mahdollisuuden HAMK nyt tarjoaa.

HAMKin opettajankoulutuksesta perjantaina 5.9.2014 valmistuva Kati Mansikkaniemi Hattulasta teki opintonsa nopeasti ja valmistuu neljä kuukautta opiskelukavereitaan aiemmin.

- Nopeaa valmistumistani vauhditti valtavan kova motivaatio ja joustavat opiskelumahdollisuudet. Hyödynsin mm. some-työkaluja räätölöidessäni parasta mahdollista opiskelutapaa itselleni. Joustavuus ja hyvä ohjaaminen tukivat valmistumistani. Pidin myös muutaman kuukauden opintovapaan. Koulutuksen antia tulen hyödyntämään uusilla urasuunnillani, kertoo iloisena tänään yrittäjänpäivänä valmistunut ammatillinen opettaja ja yrittäjä Kati Mansikkaniemi Hattulasta.

Monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja tekniikan alojen erityisosaaminen tulevat olemaan suuntautumisvaihtoehtoja ammatillisessa opettajankoulutuksessa myös ensi vuonna. Opiskella voi monimuotoisesti tai verkko-opiskeluna. Opintojen keston voi valita vuoden, 13 kuukauden tai 18 kuukauden toteutuksista. HAMKissa opettajankoulutuksen voi suorittaa myös englanniksi.

Ammatilliseen opettajankoulutuksesta valmistuneet saavat kelpoisuuden työskennellä opettajina ammattikorkeakouluissa, toisella asteella ja aikuiskoulutuksessa. Seuraava yhteishaku ammattikorkeakoulujen ammatilliseen opettajankoulutukseen on 7.-27.1.2015.

Lisätietoja www.hamk.fi/aokk »

HAMK haluaa kehittää ammatillista opettajankoulutusta ja organisaatioiden pedagogista osaamista intensiivisesti. Tätä työtä tehdään jatkossa opettajankoulutuksen lisäksi Ammattiosaamisen tutkimusyksikössä. Opettajankoulutus on Hämeenlinnassa myös kasvava vientiala. Ensimmäinen ryhmä kazakstanilaisia opettajia valmistui kesäkuussa, uusi ryhmä brasilialaisia on aloitanut elokuussa opettajakorkeakoulujen yhteistyössä toteuttaman koulutuksen ja ensimmäinen ammatilliseen huippuosaamiseen keskittynyt HAMKin toteuttama täydennyskoulutusryhmä valmistuu ammattitaitovalmentajiksi Brasiliassa kuun puolivälissä.

Ammatillinen opettajankoulutus on nykyisin vakiintunut osaksi Hämeen ammattikorkeakoulun toimintaa, vaikka opettajankoulutuksen itsenäiset juuret Hämeenlinnassa ovat paljon syvemmällä. Ammattikoulujen Hämeenlinnan opettajaopisto perustettiin 1.1.1959. Ammatillinen opettajankoulutus kehittyi ammatillisen koulutuksen rinnalla voimakkaasti seuraavien vuosikymmenten ajan. Ammatilliseksi opettajakorkeakouluksi opettajaopisto muuttui 1.8.1990. Ammatilliset opettajakorkeakoulut liitettiin ammattikorkeakoululainsäädäntöön liittyen ammattikorkeakoulujen yhteyteen 1996. Opettajankoulutusta varten säädettiin kuitenkin tuolloin oma lakinsa, mikä astui voimaan 1.8.2003. Tämä laki kumottiin 31.12.2013, ja vuoden 2014 aliusta lähtien opettajankoulutus on ollut osa ammattikorkeakoulujen toimintaa. Ammatillisen opettajankoulutuksen järjestämisoikeus on tällä hetkellä Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi neljällä muulla ammattikorkeakoululla.

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Katja Rönkkönen, puh. 050 574 5121
Opettajaksi juuri valmistunut Kati Mansikkaniemi, puh. 0400 260 052

HAMKin opettajankoulutuksen historiaa »

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs