Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK kasvatti eniten vetovoimaansa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK kasvatti eniten vetovoimaansa

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 15:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on päättynyt. Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) haussa oli mukana AMK-tutkintoon ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. HAMKin 1105:tä aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä lähes 4500 ensisijaista hakijaa.

Nuorten yhteishaussa eli päiväopiskeluna suoritettavissa koulutuksissa vetovoima nousi viime vuodesta. Jos tarkastellaan kaikkia Suomen ammattikorkeakouluja, HAMK kasvatti vetovoimaansa eniten eli noin 20 % edellisvuodesta. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli 3,45 ensisijaista hakijaa. Edellisvuonna ensisijaisia hakijoita oli 2,89 yhtä aloituspaikkaa kohti. Vetovoimaisimmat koulutukset olivat sosionomikoulutus, terveydenhoitajakoulutus ja hevostalouden koulutus. Nämä kolme koulutusta kasvattivat myös eniten suosiotaan viime vuodesta.  

Aikuisten yhteishaussa eli työn ohessa suoritettavista koulutuksista vetovoimaisin oli sosionomikoulutus, johon haki 16,47 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Muita suosittuja koulutuksia aikuisten yhteishaussa olivat liiketalous sekä sairaanhoitajakoulutus.

Ylemmissä amk-tutkinnoissa suosituin koulutus oli liiketoiminnan kehittäminen. Samaan aikaan yhteishaun kanssa oli erillishaussa ylempään AMK-tutkintoon johtava englanninkielinen Business Management and Entrepreneurship -koulutus, johon oli 132 hakijaa. Aloituspaikkoja on 30.

Myös AMK-tutkintoon johtavan International Business -koulutuksen hakuaika on päättynyt. Aloituspaikkoja on 20, ja niitä tavoitteli 128 hakijaa.

Valintakokeet touko-kesäkuussa 

Sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavien koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. Hakijoille valintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 13.6.2014 (AMK-tutkinto työn ohessa ja ylempi AMK-tutkinto) tai 30.6.2014 (AMK-tutkinto päiväopiskeluna). Mikäli joihinkin HAMKin koulutusohjelmiin jää vapaita aloituspaikkoja, niihin voidaan järjestää lisähakuja. Nuorten yhteishakuun on valtakunnallinen täydennyshaku 28.7.–31.7.2014.

Lisätietoja

Leena Luoma, p. (03) 646 4509 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs